Prima pagină » Actualitate » TRUCURI pentru o salată boeuf care nu îngrașă. Cum ne putem menține greutatea de sărbători

TRUCURI pentru o salată boeuf care nu îngrașă. Cum ne putem menține greutatea de sărbători

TRUCURI pentru o salată boeuf care nu îngrașă. Cum ne putem menține greutatea de sărbători
Trucuri pentru o salată boeuf care nu îngrașă. Cum ne putem menține greutatea de sărbători

Salata boeuf este o rețetă tipică pentru această perioadă, dar de multe ori facem greșeli atunci când o preparăm.

Această rețetă nu este prea dietetică de felul ei, conținând mulți carbohidrați și grăsimi, dar vestea bună este că o putem adapta, astfel încât să ne bucurăm de acest preparat fără să ne temem că ne vom îngrășa.

Consultantul în nutriție Lygia Alexandrescu vine cu o serie de ponturi pentru prepararea acestei rețete, pentru ca sărbătorile să nu însemne câteva kilograme în plus.

Într-un interviu pentru HotNews, ea spune că un prim pas ar fi creșterea cantității de morcov și mazăre, înlocuind, astfel, o parte din cartofii din salată.

Putem îmbunătăți rețeta și scădea valoarea ei calorică prin folosirea unor mici trucuri, conform nutriționistului.

În salata boeuf se adaugă și castraveți murați – și este bine să punem castraveți cu adevărat murați, nu în oțet, ci în saramură, iar gustul va fi unul special, în așa fel încât probioticele din castraveți, în amestec cu maioneza și cu celelalte legume, să ajute la digestie. În plus, valoarea calorică este mai mică.

Maioneza poate fi și ea îmbunătățită, ca rețetă: în loc de ou, putem adăuga iaurt. De asemenea, pentru gust bun, ușor picant, putem adăuga și câteva lingurițe de muștar.

Cum evităm să ne îngrășăm de sărbători

Potrivit nutriționistului Adina Rusu, există unele lucruri pe care le putem face pentru a nu crește prea mult în greutate de sărbători. Aceasta spune că trebuie să respectăm programul meselor, dar în același timp să ne bucurăm de mâncare, consumând-o în tihnă.

„Respectarea programului meselor principale ale zilei ne poate ajuta şi de sărbători, pentru a evita consumul unei cantităţi mari de alimente. Este indicat ca, odată cu apariţia senzaţiei de saţietate, să ne oprim din mâncat şi, mai ales dacă masa a fost foarte abundentă, să evităm să încheiem cu dulciuri sau cu fructe. În al doilea rând, este important să mâncăm încet, să savurăm în tihnă alimentele. Mestecând bine alimentele, ajutăm digestia şi instalarea mai rapidă a saţietăţii, în timp ce mâncatul în viteză cauzează frecvent fenomene digestive precum balonarea şi aerofagia”, a explicat Adina Rusu.

Ea mai recomandă să fim foarte atenți și la cantitatea de sare pe care o consumăm, de multe ori alimentele tradiționale de Crăciun conținând multă sare. Citește mai mult…

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele