Prima pagină » Actualitate » Tulpina Delta se extinde în România. Șapte persoane depistate pozitiv în Constanța, dintre care o femeie a murit

Tulpina Delta se extinde în România. Șapte persoane depistate pozitiv în Constanța, dintre care o femeie a murit

Tulpina Delta se extinde în România. Șapte persoane depistate pozitiv în Constanța, dintre care o femeie a murit

Şapte persoane au fost confirmate cu tulpina Delta în judeţul Constanţa, anunță Direcţia de Sănătate Publică locală, iar persoanele diagnosticate au între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Una dintre acestea, o femeie de 68 de ani, a murit.

Direcţia de Sănătate Publică din Judeţului Constanţa a anunţat, miercuri, că şapte pacienţi din judeţ au fost depistaţi pozitiv cu noua tulpină Delta.

Cel mai tânăr pacient are 10 ani, iar cel mai în vârstă – 68 de ani. Tulpina Delta a fost depistată la o fetiţă, la cinci femei şi la un bărbat cu vârsta de 21 de ani.

DSP a menţionat că din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate

Femeia în vârstă de 68 de ani a murit. Starea de sănătate a celorlalte şase persoane este stabilă.

DSP a menţionat că din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate.

“La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniţi din străinătate, însă sunt pacienţi şi fără istoric de călătorie”, a transmis DPS Constanţa.

Sursa citată a menţionat că există două cazuri familiale, fiind vorba în total de patru pacienţi. Incidenţa în ultimele 14 zile la nivelul judeţului Constanţa este de 0,05, fiind 15 cazuri noi confirmate.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta Delta şi 5 decese.

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 a devenit tulpina dominantă în Europa

Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (ECDC) a transmis luni că varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 a devenit tulpina dominantă pe continentul European.

Datele transmise către filiala europeană a OMS și ECDC relevă că între 28 iunie și 11 iulie varianta Delta a fost dominantă în majoritatea (19) dintre cele 28 de țări care au raportat suficiente informații privind secvențierea genetică.

Din aceste 19 țări, proporția mediană a tuturor secvențierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%, depășind anterioara variantă dominantă, cea Alfa, care acum are o pondere de 22,3%.