Momente dramatice pe litoral: Turiștii IGNORĂ steagul roșu și avertismentele salvamarilor

Publicat: 31 07. 2024, 15:30
Actualizat: 31 07. 2024, 19:44

This browser does not support the video element.

O zi agitată pe litoral s-a transformat în coșmar pentru turiștii care au ignorat avertismentele salvamarilor și s-au aventurat în valuri periculoase. Intervenția rapidă a salvamarilor a fost crucială pentru salvarea vieților.

Ieri, pe malul mării, valurile puternice și-au arătat adevărata forță în toate stațiunile. Salvamarii au arborat steagul roșu, simbolul pericolului iminent, însă turiștii nu au ținut cont de acest avertisment. Mulți dintre ei s-au aventurat în apă, ignorând pericolele și ajungând în situații critice.

Intervenții cruciale pentru salvarea vieților

Momente dramatice s-au desfășurat în larg, unde un salvamar a reușit să ajungă la trei turiști purtați de curenți. Salvatorul le-a aruncat un tub de salvare și i-a îndemnat să se calmeze, reușind astfel să îi aducă în siguranță pe țărm. O turistă din Neptun a fost scoasă din apă în stare gravă, după ce a înghițit multă apă, fiind necesară intervenția ambulanței.

Salvamarii au fost în alertă pe întreg litoralul, folosind portavoce pentru a-i avertiza pe turiști să iasă din apă. Deși au insistat asupra pericolelor și au cerut oamenilor să rămână pe nisip, mulți au ignorat avertismentele și au devenit chiar agresivi.

Tensiuni în Eforie: Intervenția poliției

În Eforie, tensiunile au escaladat atât de mult încât a fost necesară intervenția poliției. Turiștii revoltați au aruncat cu apă în salvamari și i-au certat pentru că le „strică” concediile. În ciuda eforturilor salvamarilor de a explica pericolele curenților, mulți turiști au refuzat să asculte și au continuat să se aventureze în apă.

În alte țări, cum ar fi Italia, turiștii care nu respectă regulile pot fi amendați cu 500 de euro. În România, însă, nu există o legislație clară în acest sens, ceea ce face dificilă impunerea măsurilor de siguranță. De la începutul anului, 13 persoane și-au pierdut viața în mare, un număr alarmant care subliniază necesitatea unei reglementări stricte.

Eforturile salvamarilor și provocările întâmpinate

Salvamarii își fac datoria cu profesionalism și curaj, dar sunt adesea puși în situații dificile din cauza turiștilor care ignoră avertismentele. Este esențial ca oamenii să înțeleagă pericolele și să respecte semnalele de avertizare pentru a preveni tragediile pe litoral.

În concluzie, ziua de ieri a fost un exemplu clar al riscurilor pe care le presupune ignorarea steagului roșu și a avertismentelor salvamarilor. Intervențiile rapide și eficiente au salvat vieți, dar responsabilitatea pentru siguranță trebuie să fie împărtășită de toți cei care aleg să se bucure de mare.


Sursa: Pro TV

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Facebook

CITEȘTE ȘI:

Tot mai multe femei din Australia RENUNȚĂ la implanturile mamare. Ce probleme de sănătate au raportat acestea

Românii nu își permit alimente de bună calitate. Țara noastră este în topul SĂRĂCIEI alimentare din Uniunea Europeană

Cum să te protejezi în fața caniculei: Medicii recomandă evitarea ALCOOLULUI și a BĂUTURILOR ENERGIZANTE