Ucigașul de la Onești avea patru condamnări care însumau aproape șase ani de pușcărie. Conform cazierului său, era hoț și bătăuș! (SURSE)
Gheorghe Moroșan, bărbatul care i-a măcelărit pe cei doi bărbați pe care, inițial, îi luase ostatici într-un apartament din Onești, făcuse ani buni de pușcărie, pentru furt și vătămare corporală. Mai mult, acesta primise o condamnare și pe teritoriul Italiei.
Gheorghe Moroșan a îngrozit întreaga țară după ce, luni, a luat ostatici doi muncitori care veniseră să renoveze fostul său apartament. Bărbatul pierduse locuința după ce fusese executată silit pentru un prejudiciu de peste opt miliarde de lei vechi, provocat de soția lui societății Chimcomplex SA Borzești.
Potrivit unor surse judiciare, acesta avea antecedente penale. Avea patru condamnări, prima dintre ele în 1987, când a primit 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat.
A doua condamnare a fost emisă în 1991, când acesta a fost osândit la 1 an și 6 luni, tot pentru pentru furt calificat.
În anul 2003, însă, pe numele lui Moroșan a fost decisă o nouă sentință definitivă. De data aceasta, individul a luat jumătate de an de detenție, pentru vătămare corporală gravă.
Polițiștii nu l-au considerat pe Moroșan drept un om periculos
Mai mult, Moroșan a fost condamnat și în Italia, unde a primit 28 de zile de închisoare pt conducere sub influența alcoolului.
Totuși, potrivit rudelor celor două victime, în timpul negocierilor pe care polițiștii le purtau cu Moroșan, aceștia le-ar fi spus că situația este sub control, că atacatorul nu este un om periculos și că nu este cunoscut cu antecedente penale.
Trupele spaciale au intervenit abia după ce Moroșan i-a măcelărit pe cei doi și l-au împușcat în mâini și picioare.
După imobilizare, bărbatul a spus că a decis să-i omoare pe cei doi ostatici după ce unul dintre ei ar fi încercat să-l lovească și să-l dezarmeze.
A fost reținută și soția bărbatului, care se afla la etajul 4 al imobilului, de unde îl anunța cu privire la mișcările polițiștilor. În plus, în geanta femeii s-au găsit și coliere din plastic, folosite pentru imobilizarea ostaticilor.