ULTIMA ORĂ | Omul de afaceri Puiu Popoviciu, în sfârșit liber. Curtea de Apel retrage, după 6 ani, mandatul european de arestare emis pe numele său

ULTIMA ORĂ | Omul de afaceri Puiu Popoviciu, în sfârșit liber. Curtea de Apel retrage, după 6 ani, mandatul european de arestare emis pe numele său
Publicat: 30/06/2023, 15:41
Actualizat: 30/06/2023, 16:24

După ce în 26 mai 2023 a fost suspendată pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Gabriel ”Puiu” Popoviciu în dosarul ”Băneasa”, procesul urmând a se rejudeca de la zero, Curtea de Apel București (CAB) a decis să retragă mandatul european de arestare emis pe numele omului de afaceri.

Astfel, la acest moment, omul de afaceri este, în sfârșit, liber. Mandatul de arestare fusese emis în anul 2017, pe data de 3 august, iar judecătoarea CAB Liana Arsenie a dispus reunirea laturii penale cu latura civilă a dosarului în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe Gabriel ”Puiu” Popoviciu. Decizia CAB a fost luată vineri, 30 iunie 2023.

În temeiul disp. art. 44 C. proc. penalăreunește latura penală a cauzei ce formează obiectul dosarului penal nr. 8709/2/2022* la lăutura civilă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 46/1/2020 în vederea soluționării unitare a cauzei.

În temeiul disp. art. 95 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penalăretrage Mandatul european de arestare nr. 3 din data de 3 august 2017 emis de Curtea de Apel BucureștiSecția I penală, pe numele condamnatului Popoviciu Gabriel – Aurel.

Cu apel odată cu fondul cauzei în ceea ce privește reunirea cauzelor, fără cale de atac în ceea ce privește retragerea mandatului european de arestare. Pronunțată prin punerea la dispoziția procurorului și a părților prin mijlocirea grefei instanței, azi 30.06.2023”, se precizează în minuta hotărârii CAB.

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională după ce a plecat din România, în data de 3 august 2017, ajungând în Marea Britanie, iar ulterior a fost cerută extrădarea sa, numai că justiția din Regatul Unit a respins – în anul 2021 – această cerere (toate detaliile AICI).

”Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine”

După ce CAB  a suspendat condamnarea de 7 ani pe care a primit-o în dosarul ”Băneasa”, omul de afaceri Puiu Popoviciu a declarat – în exclusivitate pentru Gândul – că această decizie a Curții de Apel București înseamnă, practic, o ”normalitate”.

Retrimiterea dosarului spre rejudecare îl determină pe Puiu Popoviciu să spere într-o ”judecată dreaptă, corectă”, acesta insistând în a preciza că acuzația de corupție care i-a fost adusă este una nefondată.

Aș avea multe de zis după atâția ani de abuzuri judiciare… Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât. Mi-am iubit și respectat țara necondiționat, chiar și când am fost în poziții antagonice din cauza unor abuzuri și nedreptăți judiciare. Prin toate mijloacele am continuat, chiar și în ultimii ani, să ajut la crearea unei imagini mai bune a țării în care m-am născut și am fost educat.

Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine, nici direct, nici indirect, scrie foarte clar. Alt revizuent din acest dosar, un alt ofițer implicat în cazul meu, este cel care a dat acea pungă cu materiale promoționale, care nu era de la mine. În cazul revizuirii lui, judecătoarea Curții de Apel a spus clar că acea pungă nu este de la mine, ci de la el, eu nici nu știam de existența acelui om, la acea vreme. Nu-mi doresc decât normalitate”, a declarat omul de afaceri Puiu Popovici, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Scandalul ”spațiilor verzi”. Fost arhitect-șef al Capitalei, despre acuzațiile lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Propaganda cât China!”

EXCLUSIV | UPDATE – Prima declarație a Gabrielei Szabo după ce a fost audiată ca martor, la DNA, în dosarul primarului de la Corbeanca

Clotilde Armand și Nicușor Dan, trimiși să-și facă o poză în fața unei clădiri dărăpănate: ”Poate le povestiți cetățenilor cum ați salvat voi orașul!”

EXCLUSIV | Noul Cod al Urbanismului. Criticile lui Nicușor Dan, demontate: ”Cine ar mai putea să-l asculte și să-i dea dreptate?”

Fostul ministru Alexandru Petrescu le reîmprospătează memoria lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Un oraș civilizat respectă clădirile remarcabile”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Experiența CIUDATĂ a unui bărbat care a fost mort timp de 45 de minute. Ce...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are...
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Gabi Bădălău, adevărul despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un cuplu care încerca să traverseze Oceanul Atlantic cu un iaht a fost găsit mort