Prima pagină » Actualitate » Un avocat şi un executor judecătoresc, soţ şi soţie, acuzați de DNA că au executat ILEGAL mai multe bănci, în numele unor clienți

Un avocat şi un executor judecătoresc, soţ şi soţie, acuzați de DNA că au executat ILEGAL mai multe bănci, în numele unor clienți

Un avocat şi un executor judecătoresc, soţ şi soţie, acuzați de DNA că au executat ILEGAL mai multe bănci, în numele unor clienți

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îi acuză pe un avocat și pe un executor judecătoresc – soț și soție – că au executat ilegal mai multe bănci, în numele unor clienți. Avocatul și executorul judecătoresc sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Avocatul și executorul judecătoresc că, în mod abuziv, au executat – în numele unor clienţi – mai multe bănci. În felul acesta, au fost obținute sume de zeci sau chiar de peste o sută de ori mai mari decât aveau de recuperat clienții de la bănci, în urma unor procese deschise în instanţă.

În perioada 2016-2020, inculpata Răducanu Camelia Cecilia, în calitate de executor judecătoresc, beneficiind de ajutorul soţului său, avocat în cadrul Baroului Galaţi, dar şi a altor persoane, faţă de care se efectuează cercetări, ar fi pus în executare silită un număr de 28 de creanţe, cu încălcarea normelor imperative privind competenţa teritorială, fără a fi determinat cuantumul acestora, potrivit legii, poprind conturile mai multor bănci, context în care a fost cauzat unităţilor bancare respective un prejudiciu total de 7.776.432 lei.

Creanţele respective rezultau din hotărâri judecătoreşti prin care au fost anulate anumite clauze considerate abuzive din contractele de acordare a unor credite bancare, nefiind stabilite sume concrete, ci doar elemente de determinare a acestora.

Executorul judecătoresc ar fi procedat la executarea silită a unor sume de bani nejustificate, indicate doar de către creditorii sau cesionarii de creanţe, fără a calcula valoarea creanţelor în mod legal, personal sau prin expertiză contabilă, executând silit, creanţe într-un cuantum de zeci sau sute de ori mai mare decât valoarea reală (de ex: într-un dosar de executare silită, a executat o creanţă de aproximativ 147 de ori mai mare decât cea reală)” se precizează în comunicatul DNA.

„Totodată, în anumite situații, executorul judecătoresc ar fi format două dosare de executare silită pentru același titlu executoriu, ar fi poprit de mai multe ori conturile băncilor debitoare, fără a restitui sumele executate în plus, existând situații în care a încasat în contul de consemnațiuni de patru ori debitul, în alte situații ar fi executat debite inexistente, care nu au fost stabilite prin titlurile executorii. O parte din aceste sume de bani erau retrase în numerar de complici din contul de consemnare al biroului executorului judecătoresc, pe baza recipiselor de consemnare, iar alte sume erau retrase de inculpată, fără o justificare anume”

DNA

Ce au descoperit procurorii DNA

Procurorii DNA au stabilit că – în anul 2017 – o persoană fizică a câştigat un proces intentat unei bănci. Instanţa dispunând anularea unor clauze din cuprinsul contractului de credit şi obligând banca la plata către persoana respectivă a sumei de bani încasată nelegal.

Conform calculelor băncii, suma datorată era 4.187 lei.

„În continuare, în anul 2019, s-a deschis un dosar de executare la BEJ Răducanu Camelia Cecilia care a solicitat Judecătoriei Petroșani încuviințarea executării silite, fără a menționa o anumită sumă.

Instanța a încuviințat executarea silită, iar, ulterior, creanța a fost cesionată către o altă persoană care a solicitat continuarea executării silite pentru suma de 175.000 lei.

Executorul judecătoresc a întocmit o încheiere prin care a stabilit debit şi cheltuieli de executare în sumă de 187.822 lei, iar, ulterior a comunicat adresa de înfiinţare a popririi către Trezoreria municipiului Cluj Napoca pentru suma de 187.822 lei care a fost virată în contul executorului judecătoresc.

Ulterior, executorul judecătoresc a procedat la eliberarea în numerar a sumei de 175.000 lei către deţinătorul creanţei, apoi la reţinerea onorariului execuţional şi a cheltuielilor de executare în contul său de consemnare, fiind creat astfel un prejudiciu băncii respective, în cuantum de 183.635,11 lei”, a mai precizat DNA.


Citește și:

CNAB acuză firma afaceristului Urdăreanu că nu a trimis raportul tehnic după avaria de la aeroport. PRESIUNI pentru ca UTI să nu fie penalizată!

Abonat la MITĂ, șeful Termoficării Brașov a fost dat pe mâna DNA chiar de subalterni. Dovezile zdrobitoare aduse de omul din spatele ”firmei de casă”

Procurorii au descifrat MESAJELE CRIPTATE pe WhatsApp ale șefului șpăgar din CEO. Discuții în cifre despre plăți către ”băieții deștepți din Energie”

Finul Angheluș de la Poliția Locală S2 și nașul Drugău de la ADP S2 și-au construit PALATE DE „BUGETARI”. Fini și verișori, în funcții de conducere!

Lista ȘPĂGILOR primite de șeful Termoficării Brașov. Mituitorul îi împlinea dorințele, de la covoare, lustre, televizoare la ceas ”domnos” de 6.000 €

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și