Prima pagină » Actualitate » Ce a pățit clientul unui taximetrist care a plătit cursa cu BANI FALȘI. Erau bancnote realizate în scopuri distractive

Ce a pățit clientul unui taximetrist care a plătit cursa cu BANI FALȘI. Erau bancnote realizate în scopuri distractive

Ce a pățit clientul unui taximetrist care a plătit cursa cu BANI FALȘI. Erau bancnote realizate în scopuri distractive

Un bărbat care a plătit o cursă de taxi până în Alba Iulia cu o bancnotă falsă de 50 de euro și a plasat o altă bancnotă falsă a fost condamnat la închisoare cu executare. Fiind recidivist, bărbatul a primit 3 ani și 4 luni în regim de detenție.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în data de 4 mai 2023, apelul inculpatului. Fapta pentru care a fost condamnat a avut loc în de 1 martie 2021.

„În data de 01.03.2021, în intervalul orar 00:30 – 01:30, cu prilejul efectuării unei curse de taxi i-a remis persoanei vătămate o bancnotă falsă din cupiura de 50 euro, ca plată pentru serviciul prestat, urmând ca aceasta să-i restituie diferența în lei și care, cu aceeași ocazie, i-a propus persoanei vătămate schimbarea unei alte bancnote false din cupiura de 50 euro, cel din urmă acceptând, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu total în cuantum de 310 lei”, se arată în motivarea instanței.

În plus, în aceeași noapte, bărbatul a fost transportat de către un alt taximetrist, iar în momentul în care a ajuns la destinația solicitată, i-a achitat contravaloarea cursei în lei și l-a întrebat dacă poate să îi schimbe o bancnotă falsă din cupiura de 50 euro, șoferul refuzând acest lucru.

Un martor în dosar a precizat că i-a dat bancnotele inculpatului și i-a spus că sunt falși și că în schimb a primit un pachet de țigări, potrivit Adevărul.

Când polițiștii au efectuat verificări asupra bancnotelor, au descoperit că pe ele exista scris un avertisment, „Is not legal, it is to be used for motion props/Nu este legală, trebuie folosită pentru recuzită”, fiind bani pentru reclame, filme sau ca simple jucării.

„Elementul material este reprezentat de acţiunea comisivă a inculpatului de a pune în circulație cele două bancnote contrafăcute, cu valoare circulatorie, respectiv de a încerca punerea în circulație a altei bancnote contrafăcute, cu valoare circulatorie. Urmarea imediată a faptelor săvârșite constă în crearea unei stări de pericol pentru relațiile sociale circumscrise încrederii obiective în autenticitatea unei monede. A acționat cu intenţie directă, deoarece a cunoscut faptul că bancnotele respective sunt false și a avut reprezentarea rezultatului inerent al faptei sale, respectiv crearea stării de pericol pentru valoarea socială ocrotită”, se mai precizează în hotărârea instanței.

Bărbatul este arestat preventiv într-o altă cauză pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat în formă continuată, comisă în momentul în care era trimis în judecată în cauza privind plasarea de bani falși.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și