Un bărbat din Botoșani a provocat un incendiu, după ce a pus carnea la afumat și nu a supravegheat focul
Un bărbat din Botoșani a provocat un incendiu în curtea sa, după ce a pus mai multe preparate din carne la afumat în foișor și a lăsat focul nesupravegheat. Astfel, jarul căzut din sobă a aprins materiale combustibile din interior.
Când bărbatul a observat flăcările, construcția din lemn era afectată doar parțial. După apelul la 112, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma intervenției rapide, a fost salvată casa și alte construcții din gospodărie.
Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii au următoarele recomandări:
- Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane sau lângă materiale combustibile;
- Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- Curațați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.