Prima pagină » Actualitate » Un bebeluș din Caraș-Severin a murit în urma infectării cu COVID-19 la spitalul din Sibiu

Un bebeluș din Caraș-Severin a murit în urma infectării cu COVID-19 la spitalul din Sibiu

Un bebeluș din Caraș-Severin a murit în urma infectării cu COVID-19 la spitalul din Sibiu

Un bebeluș este printre pacienții decedați în urma infectării cu COVID-19, raportați de autoritățile locale în ultimele 24 de ore. 

„Pacientul avea câteva luni, a prezentat comorbidități grave (afecțiuni pe care le avea încă de la naștere), era de sex masculin, din Caraș-Severin. A decedat la spital, în Sibiu”, au transmis sâmbătă reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Un alt deces a fost raportat la categoria de vârstă 30-39 ani, două decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 28 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Până astăzi, 28.903 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 care a murit

Un bebeluş de doar patru luni, infectat cu coronavirus, a murit la spitalul din Sibiu. Bebelușul avea și alte afecțiuni grave, iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală.

„A fost unul din cei patru copii care au fost la noi, cel de la Săcele, cu afecţiune cardiacă, epilepsie în tratament şi altele. Mâine (joi n.r.) o să avem raportul de la autopsie, cel macroscopic, urmând ca cel microscopic să vină după 60 de zile. (…) Era malformat, într-o stare gravă, a evoluat nefavorabil în perioada asta”, spunea directorul unității sanitare, medicul Camelia Grigore, în octombrie 2020.

Bebeluș de șapte săptămâni, internat cu COVID-19 la Timișoara

Un bebeluș de doar 7 săptămâni a fost diagnosticat cu COVID-19. Medicii din Timișoara au decis să îl supună pe micuțul de nici două luni unui control pulmonar, deoarece exista riscul unor complicații majore.

„Am optat pentru o ecografie de torace, pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânii copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de decompendare, pneumonii, care sunt printre complicațiile infecției cu SARS-CoV-2. (…) Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două, trei manevre, am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a explicat doctorul Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secție Radiologie și Imagistică la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, pe 8 mai 2021, că 1.305  persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2, din 24.636 de teste RT-PCR și 12.821 de teste rapide antigenice. Au fost raportate 104 de decese, iar 1.026 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la ATI, o  scădere față de raportarea de ieri.

Până pe 8 mai, în România au fost confirmate 1.065.254 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.011.694 au fost declarați vindecați.

Citește și