Un bucureștean susține că alarma senzorului de gaze din bucătărie a pornit când a deschis fereastra, din cauza poluării masive din oraș! La această oră, aerul este irespirabil!
Un bucureștean a postat pe Facebook sâmbătă un mesaj incredibil! Acesta susține că din cauza poluării, alarma senzorului de gaze din bucutărie ar fi pornit când a deschis fereastra, sâmbătă dimineață! La această oră, aerul este irespirabil în Capitală!
„Așa arată harta calității aerului din București în această dimineață.
A fost pentru prima data când alarma senzorului de gaz din bucătărie a pornit imediat ce am deschis fereastra.
Respirăm aer otrăvit!”, a scris pe Facebook „Ionuț Blejan Farmacist”.
Iar se respiră OTRAVĂ în Capitală! Poluarea din București este extrem de mare, sâmbătă, iar Protecția Mediului dă vina pe trafic și pe….vreme!
Capitala României a fost supusă, din nou, unui val de poluare extrem de mare, vineri seară, din cauza arderilor masive care au loc în zonele Jilava – Sintești! Protecția Mediului București dă vina pe trafic și pe vremea de afară! De altfel, poluarea este extrem de mare și sâmbătă!
Aplicația Airly indică, sâmbătă la ora 10.30, un grad foarte mare de poluare!
Aplicațiile de monitorizare a calității aerului din Capitală au arătat și vineri seară creșteri exagerat de mari ale substanțelor rezultate din arderile masive de la marginea orașului!
Cum explică cei de la Mediu poluarea masivă:
Practic, bucureștenii, mai ales cei din sud, au respirat otravă!
„Începând cu seara zilei de 22 ianuarie 2021 si până în prezent, in Municipiul București si localitățile limitrofe au avut loc creșteri importante ale concentrațiilor poluanților monitorizați, dupa cum urmeaza:
La stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Și celelalte stații de monitorizare au inregistrat concentrații medii orare ale PM 10 in jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de Valoarea limita (185 micrograme/mc fata de VL=200 micrograme/mc) doar la statia B6.
La începutul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din oraș s-au inregistrat corelații intre poluantii monitorizați (creșteri pe aceleasi perioade ale concentrațiilor de PM10, NO2 si CO, chiar și benzen).
„Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm1o”
Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10.
Incepând cu ora 20, concentratiile de particule PM 10 (praf- n.r.) au crescut in continuare, în orele de seara spre noapte aducandu-se aport suplimentar din incălzirea rezidențială.
Intrucât condițiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanți la nivelul solului si concentrațiile au rămas ridicate și in cursul diminetii de astazi, însa la niveluri mai reduse decât in cursul serii. Au fost informate autoritațile publice locale, responsabile de gestionarea traficului in capitala. In aceste momente este importantă gestionarea eficienta a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentratiilor. Vă vom ține la curent pe parcursul zilei cu actualizări ale datelor privind calitatea aerului”, se arată într-o postare de sâmbătă dimineață a Agenției de Protecție a Mediului din București.