Un cerșetor din Iași a reușit să strângă aproape 500 de lei în doar trei ore de „activitate”.
Polițiștii l-au luat însă la rost și l-au lăsat fără banii strânși de la cei miloși.
Poliția Locală Iași îi roagă pe cetățeni să nu mai alimenteze cerșetoria din oraș.
Pe 19 iunie 2021, în jurul orei 13:55, polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană invalidă, care apel la mila publicului.
Cerșetorul avea asupra sa suma de 463 lei, bani strânși din cerșit, în doar trei ore.
Bărbatul primește ajutor de la stat, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, dar și scutiri la taxe și impozite.
„Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, este comunicatul transmis de polițiștii locali.
Un alt cerșetor ieșean, oprit de polițiști, s-a ales cu o amendă, chiar în curtea Mitropoliei, însă a reușit să scape de sancțiune. Era vorba, însă, de purtarea incorectă a măștii de protecție anti-COVID-19. Bărbatul a primit, în final, doar un avertisment.
„Pe 4 noiembrie 2020, mă aflam pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și apelam la mila publicului, întrucât sufăr de mai multe afecțiuni care necesită la fiecare 6 luni internarea medicală în vederea evaluării tratamentului, a stării de sănătate mintală, comportamentală și neurologică. Totodată, din cauza acestor afecțiuni, trebuie să mă prezint în fiecare lună în vederea realizării controlului pentru a lua rețeta cu medicația prescrisă conform planului recuperator”, a declarat cerșetorul.
Administratorii unor localuri din Centrul Vechi al Brașovului au protestat împotriva fenomenului cerșetoriei, care strică imaginea de oraș turistic. După o perioadă incredibil de grea pentru HoReCa, patronii de localuri din Brașov încearcă să rezolve problema cerșetoriei, care le afectează afacerile.