Un cuplu A REFUZAT să lase bacșiș, din cauza unei întrebări incomode pe care chelnerul le-a adresat-o. Ce le-a zis
Un abonat anonim Reddit, care susține că este chelneriță, a devenit virală după ce a publicat o fotografie cu o chitanță, pe care clientul i-a scris că a ales să nu îi lase bacșiș, deoarece ar fi fost neobrăzată, când l-a întreba dacă el și soția lui „împart” nota de plată.
Utilizatorul Reddit a distribuit fotografia cu nota de plată, datată 20 august 2023, ora 7.23 PM, în subredditul „ușor revoltător”, care are 6,3 milioane de membri. Aici, utilizatorii publică imagini cu ipostaze enervante.
Nota de 65,80 de dolari este mărul discordiei. Ce a scris, însă, clientul? „Nu las bacșiș, deoarece a fost foarte nepoliticos să ne întrebi pe mine și pe soția mea dacă plătim separat”.
Utilizatorul Reddit, care a distribuit imaginea luni, 21 august, a scris: „A avut tupeul să scrie asta olograf, cu pixul meu”.
Presupusa chelneriță a declarat că restaurantul are o politică prin care li se cere clienților să menționeze cum vor plăti consumația.
Ea nu a suspectat nicicând că acei clienți sunt căsătoriți, deoarece păreau de vârste foarte diferite. „El avea 50-60 de ani și ea…mult mai tânără”, a scris aceasta.
Chris Schneider, din Nashville, Indiana, este expert în industria Horeca și a declarat că nu este neobișnuit ca un chelner să ceară unui cuplu să spună dacă plătește separat consumația.
El a subliniat că este dificil să „ghicești” dacă oamenii de la masă formează un cuplu sau sunt colegi, parteneri de afaceri, parteneri platonici, rude, prieteni.
Lipsa bacșișului este asociată, de regulă, cu servirea proastă, a mai spus acesta. Angajații din restaurante trăiesc și din bacșișuri, deoarece salariile sunt mici. 15 state încă oferă salariul minim de 2,13 dolari pe oră.
Chiar dacă un client are dreptul să se simtă „ofensat”, nu era cazul aici, subliniază un alt expert Horeca, Matthew Schubert, CEO la Gem State Wellness, un serviciu de consultanță în domeniul sănătății mintale din Idaho.
Ce spun experții?
Nicole Rose, consultant în domeniul etichetei sociale și fondator al serviciului de coaching Poised & Proper din Las Vegas, Nevada, consideră că eticheta se referă la interacțiunile pozitive – chiar și atunci când un restaurant nu se ridică la nivelul așteptărilor cuiva.
„Dacă ții la etichetă și maniere, ai putea aborda altfel o situație”, a explicat aceasta pentru Fox News Digital.
„Oricum ar fi, nu chelnerul trebuie să „ghicească” ce relație este între mesenii din restaurant”, a declarat, la rândul ei, Lisa Mirza Grotts, consultant în etichetă socială în San Francisco, California.
Clienții restaurantului ar trebui să evalueze serviciul de care beneficiază și să ofere bacșiș, în consecință, spune Grotts.
„Chelnerii primesc salarii mici, puțin mai mult le-a prinde bine”, a declarat ea, potrivit nypost.com.
„Când nu știi ce să faci, oferă bacșiș. Dacă serviciile au fost extrem de slabe, mergi la manager, dar nu apela la tactica de a nu plăti bacșiș”.