Prima pagină » Actualitate » Un elev a mers la școală cu o trotinetă de 9.500 de LEI. I-a dat-o unui coleg, care a lovit-o de bordură. Tatăl păgubit: „Să mă adresez avocatului?”

Un elev a mers la școală cu o trotinetă de 9.500 de LEI. I-a dat-o unui coleg, care a lovit-o de bordură. Tatăl păgubit: „Să mă adresez avocatului?”

Un elev a mers la școală cu o trotinetă de 9.500 de LEI. I-a dat-o unui coleg, care a lovit-o de bordură. Tatăl păgubit: „Să mă adresez avocatului?”
Foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

Un părinte care și-a trimit fiul la școală cu o trotinetă electrică scumpă cere sfaturi de la avocați.

Elevul i-a împrumutat-o unui coleg, care a lovit o bordură. Potrivit tatălui care a povestit cazul, trotineta nu mai poate fi reparată, de aceea încearcă să recupereze o parte din pagubă și le-a cerut bani părinților elevului care a produs defecțiunea.

„Pot să mă adresez unui avocat?”

„Vă supun atenției următoarea situație: Băiatul meu are o trotinetă electrică, valoare de achiziție 9.500 lei cu factură. La școală, știți cum este, vin colegii, vor să se dea și ei dar la un moment dat unul dintre colegi, neatent, lovește cu trotineta o bordură și trotineta ajunge de nereparat din motive de siguranță în trafic.Am luat legătura cu tatăl acestuia, i-am explicat situația și i-am cerut să suporte o parte din valoarea trotinetei, având în vedere că această nu mai putea fi folosită. Mai exact 1.000 de lei, ceea ce înseamnă în jur de 10% din valoarea de achiziție.La început a fost de acord, dar mai târziu nu a mai răspuns la telefon. Întrebarea este: pot să mă adresez unui avocat pentru situația de mai sus? Nu discutăm de valoare, vorbim de principiu. Vă rog să-mi spuneți părerea dvs”, a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

„Cred că are și un telefon tot atât de scump!”

Mulți dintre internauți cred că nu este în regulă ca un elev să vină la școală cu obiecte foarte scumpe, cum ar fi această trotinetă electrică de 9.500 de lei.

„Sunt singurul căruia i se pare total aiurea, ca să nu zic altfel, să dai o trotinetă de 9.500 de lei copilului să meargă la școală? Bănuiesc că are și telefon tot atât de scump, atât plus haine „de firma”.”

„Nasoală situație, poate părinții respectivului copil nu își permit să plătească această sumă, pentru unii și 50 de lei este o sumă enormă și vă dați seama ce își aude acasă acel copil, deci cred că cel mai bine este ca pe viitor, da, să nu mai dea la nimeni lucruri de genul.”

„M-am interesat, nu este cazul. Tatăl are venituri de peste 2.000 de euro. Atitudinea este de nu vreau să plătesc că nu ai ce să-mi faci”, a răspuns tatăl păgubit. Alții îi „bat obrazul” că a fost alegerea fiului său să împrumute trotineta.

„Doar nu a furat-o. I-a fost dată de bunăvoie.”

„Considerați că ar fi fost corect să nu dea la nimeni trotinetă? Dvs așa ați procedat în copilărie?”, a dat replica autorul postării.

„Să vă asumați paguba!”

„Dacă îl lăsați să dea din lucrurile sale, atunci vă asumați și faptul că se pot întâmpla accidente. Nu a vrut copilul, a fost un accident!”

„Nu avea ce să caute cu trotinetă la școală. Așa o trotinetă scumpă nu trebuia expusă în mediul școlar. Eu zic că ar trebui să vă asumați pagubă așa cum v-ați asumat și riscul.”

„Aveți dovezi că acel copil este autorul prejudiciului? Martori, o înregistrare telefonică, orice. Dacă da (și chiar dacă nu le aveți!), trimiteți-le părinților copilului o notificare prin avocat pentru repararea prejudiciului total, nu doar 10%. Dacă au ceva minte, este foarte posibil că ulterior să va caute ei, că să nu ajungă la proces în instanța, și să va ofere o suma pe care o puteți negocia.”

„Dar care e urgența ca un copil să meargă la școală cu o trotinetă de 9.500 ron??? Pe bune… îi sfidați pe colegii copilului care poate nu și permit un corn cu ciocolată… Noi părinții participăm la educația precară a copiilor prin fentele astea! Mi-ar fi rușine să pun întrebarea asta aici.”

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și