Prima pagină » Actualitate » Un expert militar îl critică dur pe Dîncu: „Strategia românească în caz de atac nuclear este Dumnezeu cu mila”

Un expert militar îl critică dur pe Dîncu: „Strategia românească în caz de atac nuclear este Dumnezeu cu mila”

Un expert militar îl critică dur pe Dîncu:

Expertul militar, Hari Bucur-Marcu îi aduce critici dure ministrului Dîncu pentru lipsa de viziune, strategie și comunicare de care dă dovadă. „Strategia românească în caz de atac nuclear este Dumnezeu cu mila”

Am refuzat până acum să discut în vreun fel vreo „declarație” a ministrului Apărăii Naționale Dîncu, din mai multe motive, care țin cu toate de impresia proastă pe care domnul ministru mi-a făcut-o prin aparițiile sale publice și mai ales prin ceea ce am aflat despre domnia sa, pe tărâm intelectual și de alfabetizare în materia apărării și securității naționale.

„Directorul CIA spune că nu exclude posibilitatea ca rușii să folosească, cu cât disperarea lui Putin va fi mai mare, cu cât victoriile vor lipsi mai mult, cu atât mai mare va fi hotărârea lui să folosească inclusiv arme nucleare tactice. Dacă s-ar întâmpla asta, ce ar însemna pentru România?”, întreabă moderatorul Digi24.

„Sigur că a folosi armele nucleare este un pericol pentru toată lumea, pentru că poate declanșa un război mondial. Asta este și o autodistrugere, până la urmă, a omenirii. Nu cred că acest lucru este posibil, chiar dacă se va ajunge la această disperare.

Cred că propaganda rusă folosește mereu această amenințare pentru ca să descurajeze, pentru ca să-i oblige pe ucraineni să se predea și mai degrabă are un efect din ăsta, de a-i opri de la această rezistență și lumea de a opri să sprijine până la urmă acest efect. Nu cred că suntem în pericol în acest moment nici dacă se va întâmpla acest lucru. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla parțial, dar nu credem că există analize în acest sens, care să ducă la aceste lucruri”, a declarat Vasile Dîncu.

Rețineți vă rog că domnul acesta nu ar fi fost invitat în Jurnalul de seară și nu ar fi fost întrebat ceva legat de ce înseamnă pentru România folosirea armelor nucleare tactice, într-un război de agresiune, de la granția națională, dacă el nu ar fi ditamai ministrul Apărării Naționale.

Ministrul „nu cred-cred-nu cred”

Doar că ministrul Dîncu răspunde ca orice simplu cetățean întrebat pe stradă ce crede el despre ceea ce e întrebat! Adică, omul răspunde cu secvența „Nu cred” – „Cred” – „Nu cred”.

În sensul că nu are rost să discutăm ce ar însemna pentru România folosirea pentru prima dată în istoria omenirii a armamentului nuclear tactic (adică lovituri nucleare cu valoare/efecte doar în câmpul tactic de luptă – eșaloanele companie/batalion), atâta vreme cât el NU CREDE că e posibil, dar CREDE că șeful CIA, când evocă posibilitatea folosirii armelor nucleare rusești, face propagandă rusească de descurajare a urainenilor să lupte și a lumii să îi sprijine pe ucraineni, și NU CREDE că noi, românii, am fi în vreun pericol și dacă rușii ar da cu arma lor nucleară tactică în ucraineni. Și cu asta a rezolvat problema!

Știți ce înseamnă asta?Înseamnă că ministrul Apărării Naționale a României, care ocupă de drept scaunul de la masa Consiliului Nord-Atlantic în formatul miniștrilor apărării din NATO, când ajunge agenda de lucru la punctul despre amenințarea nucleară rusă cu arme tactice, va spune acolo același lucru: nu cred-cred-nu cred! Și cum orice decizie se ia în NATO prin consens, toți ceilalți miniștri aliați vor trebui fie să nu creadă-creadă-nu creadă nici ei, fie să renunțe la acel punct de pe ordinea de zi, pentru că România nu este consensuală cu ce cred-nu cred-cred ceilalți aliați.

Apoi mai înseamnă că, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, când se ajunge cu agenda la punctul depre ce înseamnă pentru România situația în care se vor folosi în război, pentru prima dată în istoria omenirii, armele nucleare pentru obținerea unui avantaj tactic pe câmpul de luptă și ce măsuri anticipative trebuie să ia România în această situație inedită, de pe scaunul său de ministru membru cu drept de veto în acel CSAT, Dîncu va spune cum a spus și publicului național nu cred-cred-nu cred și va propune să se treacă la următorul punct la ordinea de zi.

„Dumnezeu cu mila Sa este cea mai bună strategie românească”

Dar mai înseamnă și că, atunci când se vor discuta anticipativ măsurile de protecție civilă împotriva norului radioactiv sau chiar împotriva altor forme de contaminare și de perturbare a vieții cotidiene, pe teritoriul național, când țintele tactice alese de ruși pentru a fi lovite nuclear s-ar afla foarte aproape de granița de stat a Ucrainei cu România, ministrul Apărării să anunțe grupul de lucru național că ministerul său nu participă la pregătirea unui pachet consistent de măsuri, deoarece el nu crede-crede-nu crede. Și chiar dacă ar fi să se întâmple, „se va întâmpla parțial, dar nu credem că există analize în acest sens, care să ducă la aceste lucruri.”

În rest, Dumnezeu cu mila Sa este cea mai bună strategie românească, împotriva loviturilor nucleare tactice rusești, din teatrul de război ucrainean”, se arată într-o postare pe Facebook.

 

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și