Un FESTIVAL din Sibiu a reunit 26 de olari bucătari care și-au demonstrat talentele gastronomice, dar și arta modelării lutului
This browser does not support the video element.
Festivalul dedicat mâncării gătite în vase de lut de la Sibiu din acest an a reunit 26 de bucătari din țară și din străinătate, oferind o experiență culinară vibrantă și autentică, în care preparatele delicioase au fost celebrate alături de tradițiile gastronomice locale.
Ediția din acest an a târgului „Frumos. Ceramic. Folositor”, organizată la muzeul Astra din Sibiu, dedicat mâncării gătite în vase de lut, a reunit 26 de olari bucătari talentați din țară, Republica Moldova și Ungaria.
Vasele de lut- inima festivalului
Vasele de lut, folosite în prepararea mâncărurilor, au fost un element central al festivalului, fiind apreciate pentru capacitatea lor de a păstra savoarea și aromele ingredientelor. Aceste vase tradiționale nu doar că îmbunătățesc gustul, dar și oferă un aspect vizual deosebit preparatelor, transformând fiecare masă într-o experiență culinară unică.
Bucătarii participanți au demonstrat o varietate impresionantă de tehnici și rețete, de la preparate tradiționale românești, până la influențe internaționale. Fiecare chef a avut ocazia să își prezinte stilul personal de gătit, atrăgând atenția vizitatorilor cu preparate delicioase gătite la foc deschis, ceea ce a adăugat un plus de autenticitate și savoare.
Atmosfera festivalului a fost una vibrantă, cu activități interactive, în special olărit, contribuind la o experiență plăcută pentru toți participanții. Această ediție a festivalului a reușit să sublinieze nu doar talentul culinar al bucătarilor, ci și importanța tradițiilor gastronomice locale. A reușit să promoveze astfel cultura culinară a regiunii.
Festivalul din Sibiu a fost nu doar o sărbătoare a mâncării, ci și o celebrare a comunității și a diversității culturale.
Sursă: Prima TV
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI:
Șoferii de până în 30 de ani cauzează cele mai multe ACCIDENTE, iar prețul polițelor RCA crește
Lacul Tălăbasca, arie protejată, a SECAT din cauza caniculei și a lipsei de precipitați
Multe ALIMENTE considerate sănătoase au fost reclasificate. Care sunt și ce alternative avem