Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost reținut, după ce a fost prins în timp ce transporta mai multe tipuri de droguri. Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO București au acționat în cadrul operațiunii „THE FLAG (Steagul)”, aceștia reușind să-l rețină pe unul dintre cei mai importanţi dealeri de droguri de risc şi de mare risc care distribuia în zonele exclusiviste ale municipiului Bucureşti.
Operațiunea s-a desfășurat în cursul nopții de 9 noiembrie 2020, prin organizarea unei acțiuni complexe în zona Baneasa – Pipera – Otopeni, ocazie cu care inculpatul a fost prins în flagrant, pe raza orașului Otopeni, Ilfov, în timp ce transporta, pregătite pentru vânzare, 20 grame de cocaină, 59 comprimate de ecstasy, 150 de grame de cannabis şi 15 grame de hașiș.
Asupra inculpatului s-au găsit și peste 12.700 de lei și 300 de leva despre care se dețin date că provin din traficul de droguri.
În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului din oraşul Otopeni au fost găsite 17 kilograme de cannabis, aproape 4.000 de comprimate de ecstasy, 10 grame de amfetamină, aproape 1.700.000 lei și peste 4.000 de euro, bani proveniți din traficul de droguri.
Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Digi 24.
Procurorii DIICOT, împreună cu poliţişti români, investigatori DEA, US Marshals şi Homeland Security, au prins în flagrant mai mulţi români din cadrul unui club cunoscut, cu filială în România, implicaţi în trafic internaţional de droguri și chiar asasinate la comandă.
Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii au transmis o cerere de asistenţă judiciară internaţională în materie penală, în desfăşurarea unei investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în SUA şi în alte state şi distribuirea acestor droguri în UE şi în Noua Zeelandă.
De asemenea, gruparea a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.
Coordonarea rețelei de trafic transfrontalier de droguri era realizată de persoane private de libertate în Noua Zeelandă, fiind destructurată în România, odată cu cererea de asistență juridică solicitată de autoritățile din SUA.
În cadrul negocierilor desfăşurate, reprezentanţii români ai grupării le-au solicitat şi ei o cantitate de droguri furnizorilor şi au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux. În urma activităților desfășurate au fost indisponibilizate suma de 200.000 USD, o armă letală și cantitatea de 100 de grame de cocaină. Şeful Hells Angles România şi alţi motociclişti ai clubului Hells Angels a fost ridicati de mascaţi.