Un nou drum va fi construit în Sectorul 5 din Bucureşti. Gabriela Firea: Vom avea multe PROIECTE de infrastructură rutieră

Publicat: 30/05/2024, 10:45

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei și pretendent din partea PSD pentru un cel de-al doilea, a anunțat joi, pe Facebook, planurile sale ambițioase pentru reducerea traficului în Sectorul 5 al Bucureștiului. Ea a subliniat importanța construirii unui nou drum care să lege Sectorul 5 de restul Capitalei și modernizarea tuturor ieșirilor din acest sector, măsuri menite să reducă semnificativ timpul pierdut în trafic.

Construim un nou drum care leagă Sectorul 5 de restul Capitalei și modernizăm ieșirile din sudul orașului. Avem câteva proiecte clare pentru programul de guvernare locală 2024-2028, care vor reduce traficul și poluarea în București”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Într-o postare video alături de Adrian Vigheciu, candidatul susținut de alianța PSD-PNL la Primăria Sectorului 5, Firea a prezentat proiectele incluse în programul de guvernare locală 2024-2028:

  •  Supralărgire Șoseaua Măgurele, zona aflată în administrarea PMB, la patru benzi de circulație, față de două cât are în prezent. (PMB + Primăria Sectorului 5)
  •  Supralărgire Şoseaua Alexandriei la șase benzi de circulație și stingerea conflictului cu linia tramvaiul 32, care traversează intersecția. (PMB + Primăria Sectorului 5)
  •  Construire alternativă de trafic la Șoseaua Antiaeriană, prin crearea unui bulevard cu patru benzi de circulație între Str. Brasov și Șoseaua Alexandriei. (PMB + Primăria Sectorului 5)

Gabriela Firea a accentuat că aceste proiecte sunt esențiale pentru decongestionarea traficului și reducerea poluării, probleme majore în București, care este clasat pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe europene și pe locul 8 la nivel mondial. Potrivit datelor colectate de o companie de sisteme GPS, bucureștenii au pierdut 150 de ore stând în trafic anul trecut.

Candidatul PSD la Primaria Capitalei a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între primarul general și primarii de sectoare pentru a moderniza definitiv infrastructura rutieră a orașului. Ea a criticat faptul că proiectele pe care le pregătise în mandatul său anterior ca primar general al Capitalei nu au fost realizate de actuala administrație, rămânând la stadiul de proiecte pe hârtie.

Problema numărul unu a Capitalei este, în continuare, traficul sufocant şi poluarea determinată de aceste intersecţii foarte aglomerate din Capitală. Aşa cum în primul mandat de primar general am reuşit să construiesc poduri, pasaje şi supralărgiri, în ultimii patru ani de zile, colegii mei de la Sectoarele 3 şi 4, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă, au preluat practic atribuţiile Primăriei Capitalei, de nevoie şi pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, şi au construit poduri, pasaje şi supralărgiri, pentru a rezolva conflictele din trafic, în cele mai mari intersecţii. Aşa ne dorim să se întâmple şi în Sectorul 5 al Capitalei. Alături de mine este colegul şi prietenul meu, Adrian Vigheciu. Îmi doresc să ajungă primarul Sectorului 5 şi sunt convinsă că împreună, Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 5, va avea multe proiecte de investiţii în infrastructura rutieră în Sectorul 5 al Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela Firea, ÎNCREZĂTOARE în șansele sale pentru un nou mandat la Primăria Capitalei: „Oamenii rememorează ceea ce am făcut în cei patru ani”

Gabriela Firea dezvăluie că a fost ținta unor „amenințări voalate”: „Să-mi văd de treaba mea, că la Primărie trebuie să rămână cine este acum”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...