Prima pagină » Actualitate » Un nou tratament pentru COVID-19. Medicamentul ieftin testat de cercetători

Un nou tratament pentru COVID-19. Medicamentul ieftin testat de cercetători

Un nou tratament pentru COVID-19. Medicamentul ieftin testat de cercetători

Clofazimina, un medicament folosit pentru tratarea leprei, s-a arătat eficace împotriva infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2 în culturi celulare umane și la hamsteri.

Clofazimina este un medicament sigur, care poate fi administrat pe cale orală și al cărui cost de producție este redus, devenind un candidat ideal pentru tratarea COVID, scrie revista NATURE, citată de stirileprotv.ro.

Cercetătorii coordonați de Sumit Chanda, Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute, La Jolla, California, au analizat eficacitatea acestui medicament împotriva COVID și au descoperit că poate inhiba replicarea a două dintre ele (SARS-CoV-2 şi MERS-CoV) în culturi celulare umane și de maimuță, precum și în țesutul pulmonar uman.

Efectele clofaziminei asupra plămânilor

Într-un test pe hamsteri infectați cu coronavirus, administrarea clofaziminei înainte sau la scurt timp după infectare a redus drastic numărul particulelor virale din plămâni.

Medicamentul a fost administrat împreună cu remdesivir și ambele au acționat sinergic, în reducerea replicării virale. O doză mică de remdesivir combinată cu clofazimină a îmbunătățit controlul viral în testul pe hamsteri, scrie sursa citată.

Clofazimina devine un candidat atractiv pentru tratarea SARS-CoV-2 și MERS și a altor coronavirusuri, dacă testele clinice de specialitate vor arăta că are potențial în schema de tratament.

Schema de tratament cu care Flavia Groșan a vindecat 1.000 de pacienți cu COVID. “Claritromicina este vedeta, iar regele și regina sunt…”

Flavia Groșan, medicul pneumolog din Oradea care a vindecat 1.000 de pacienți cu COVID cu propria metodă, a dezvăluit o parte din schema de tratament, grație căreia cei infectați au scăpat în doar zece zile de virus.

Flavia Groșan susține că pacienții ei infectați cu COVID nu au avut nevoie de nicio zi de spitalizare, fiind tratați doar cu medicamente pentru pneumonie, precum Claritromicina, Ventolin-ul și Flixotide. Colegiul Medicilor din Bihor s-a autosesizat după ce Flavia Groșan a recunoscut că a ignorat schemele de tratament din spitale și că a folosit propria metodă bazată pe medicamentele ieftine.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele