Un ofițer al Direcției Poliției Rutiere, condamnat definitiv după ce a primit mită un pat de două persoane. Procesul a durat nouă ani

Un ofițer al Direcției Poliției Rutiere, condamnat definitiv după ce a primit mită un pat de două persoane. Procesul a durat nouă ani
Sursa FOTO: ARHIVĂ
Publicat: 20/07/2024, 11:06

Un comisar șef  de la Direcția Poliției Rutiere, din cadrul IGPR a fost condamnat definitiv, vineri, de magistrații Curții de Apel Iași, într-un dosar de corupție în care a fost judecat alături de alți opt agenți din cadrul Poliției Rutiere Vaslui. Ofițerul este singurul inculpat din dosar condamnat de judecători, în condițiile în care pentru restul acuzaților faptele s-au prescris. 

Comisarul șef Mihai Axente, fost ofițer în cadrul Direcției Rutiere a IGPR, a fost găsit vinovat pentru luare de mită și condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu, acesta nu a mai fost pedepsit pentru că faptele s-au prescris, se arată în soluția Curții de Apel Iași, potrivit hotnews.ro.

În primă instanță, Tribunalul Vaslui hotărâse în ianuarie anul trecut, condamnarea lui Axente la 3 ani și 3 luni închisoare cu executare. De altfel, instanța de fond, pronunțase pedepse în cuantum total de 16 ani de detenție pentru inculpații găsiți vinovați.

Dosarul de corupție care a vizat Poliția Rutieră Vaslui se afla de opt ani pe rolul instanțelor de judecată. După sentința pronunțată de Tribunalul Vaslui, La Curtea de Apel Iași, dosarul a fost disjuns în două cauze distincte: unul în care a rămas vizat fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, Iulian Munteanu, și o parte dintre colegi și superiori, și cel de-al doilea în care au rămas comisarul Axente, fostul șef al IPJ Vaslui, comisarul șef Mihai Carp, opt agenți și ofițeri rutieri, precum și câțiva oameni de afaceri care au mituit polițiștii.

Cu excepția fostului ofițer din IGPR, față de toți ceilalți inculpați din dosar, Curtea de Apel Iași a decis vineri încetarea procesului penal pentru că faptele s-au prescris.

Polițiștii au transformat amenzile în avertismente

În cel de-al doilea dosar, care îl are cap pe afiș pe fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, instanța de la Iași se va pronunța pe 26 iulie.

Fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, Iulian Munteanu a fost arestat pe 19 decembrie 2015, alături de comisarul şef Mihai Axente.

Munteanu era acuzat că a solicitat în mod constant agenţilor din subordine să falsifice pocesele verbale de constatare a unor contravenţii prin suprascriere şi să transforme amenzile în avertismente. Beneficiarii serviciilor erau persoane din anturaj sau cunoştinţe de la care șeful Poliției Rutiere Vasului, acuza DNA, solicita diverse beneficii.

IGPR l-a trimis în control la Vaslui pe ofițerul Mihai Axente, pentru a verifica situația de la Poliția Rutieră. Deși a constatat mai multe nereguli ”șeful” din IGPR a închis ochii după ce a fost mituit de subalternii de la Vaslui.

Patul lui Axente a fost făcut pe comandă

Potrivit DNA, şeful Biroului Rutier a pregătit pentru superiorul din IGPR mai mulţi miei tăiaţi şi băuturi alcoolice. Bunurile au fost trimise la domiciliul comisarului din localitatea Dobroeşti (Ilfov).

În timp ce se afla în control la Vaslui, şeful Biroul Rutier, l-a condus pe comisarul-şef Axente la un atelier de tâmplărie al unei societăţi din zonă, pentru a-şi alege un pat.

Pentru că nu a găsit nimic pe gustul său, comisarul din IGPR a dat comandă de un pat prezentat într-unul dintre pliantele societăţii.

„Șefu… Ăsta mă… prietenașu ăsta al meu întreabă încă o dată, doi lungime, 1,60 lățime. Nu?”/ „ Unde vă vine mai bine? Cred că în stânga […] Cum stați cu fața? În sus, nu?”, îl întreba Munteanu pe superiorul său, la telefon, pentru a se asigura că patul va fi pe gustul său.

Patul din esenţă de lemn de frasin a fost trimis la locuința ofițerului din Ilfov în luna iulie 2015. Judecătorii au dispus confiscarea piesei de mobilier. După scandalul de corupție de la Vaslui, comisarul șef Mihai Axente a ieșit din sistem, pensionându-se.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri