Un politician din Brăila a obținut un ordin de protecție împotriva soției sale. Instanța spune că prezența femeii reprezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acestuia

Publicat: 19 10. 2021, 13:13
Sursa foto: Facebook/Mocanu Gabriel Grigore

Gabriel Grigore Mocanu, un consilier local din orașul Făurei, județul Brăila, a cerut instanței emiterea unui ordin de protecție împotriva soției sale, care l-ar fi bătut.

Cei doi au împreună un copil de 9 ani. Cauza a fost judecată de către instanță la sfârșitul săptămânii trecute, informează debraila.ro.

Magistrații Judecătoriei Făurei i-au dat câștig de cauză lui Gabriel Mocanu și i-a interzis femeii să se apropie de soț la mai puțin de 50 de metri.

Bărbatul a susținut în fața instanței că în timp ce el se uita la televizor cu copilul, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe ușă și i-a cerut acestuia să bea împreună cu ea. Pentru că a fost refuzată, aceasta a devenit violentă, motiv pentru care consilierul local a fost nevoit să sune la 112 și să ceară ajutor polițiștilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feței, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, se arată în motivarea deciziei instanței.

Ce spune femeia

Reclamantul a mai declarat în fața instanței că a fost nevoit să plece de acasă din cauza soției și a subliniat că femeia devine violentă atunci când consumă băuturi alcoolice.

Femeia neagă acuzațiile consilierului local și a declarat în fața judecătorului că „soțul său o bate, dar nu a vrut să-l facă de râs”. Ea a mai spus că bărbatul a suferit leziuni după ce ea a încercat să se apere. Cu toate acestea, instanța nu a crezut versiunea femeii.

„Toate aceste probatorii denotă un comportament agresiv în cadrul familiei, pe fondul consumului de alcool, comportament nejustificat și de natură a crea o permanentă stare de temere și având aptitudinea de a duce la comiterea unor fapte de violență sporită. (…)

Astfel, instanța, cercetând probele, consideră că emiterea unui ordin de protecție împotriva intimatei reprezintă o măsură necesară, proporțională cu scopul urmărit și de asemenea este o măsură rezonabilă prin prisma circumstanțelor cauzei, în lumina probelor administrate. (…) Instanța va admite cererea privind emiterea ordinului de protecție împotriva intimatei și va obliga intimata ca, pe o durată de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecție, să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de victimă”, se mai arată în document.

Mai mult, instanța a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimata ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecatoriei Faurei.