Un PREOT din Suceava este KINETOTERAPEUT în timpul liber: „Dumnezeu m-a pus să stau în genunchi lângă om şi să îl fac sănătos”
Preotul Cătălin Mureş din Suceava îmbină cu succes duhovnicia cu kinetoterapia, în timpul liber. De mai bine de 12 ani, ameliorează durerile pacienților cu o tehnică manuală japoneză.
Totul a început în momentul în care părintele sucevean s-a trezit cu dureri de spate, după o perioadă lungă de lucru la birou. Și, după ce a testat pe propria piele tehnica de kinetoterapie japoneză, preotul a decis să vină în ajutorul oamenilor aflaţi în suferinţă şi altfel decât printr-un mod religios. Așa a ajuns să învețe Yumeiho, o terapie combinată dintre terapia japoneză și cea chinezească.
„Yumeho e format din 100 de tehnici. Le combinăm, le folosim în general pe toate şi ne axăm pe ce are pacientul nevoie (…) Eu nu vindec, terapia și tehnicile dau un impuls, readuc corpul în poziția normală, reinstalăm echilibrul anatomic corect, după care corpul începe să funcționeze corect, să se vindece. Practic, noi dăm un impus sistemului natural de autovindecare”, a declarat pentru observatornews.ro preotul Cătălin Mureş.
Astfel, a făcut primul curs, obținând gradul I, după care a început să aplice terapia printre prieteni, cunoscuți și rude. În 2011, a devenit kinetoterapeut atestat, iar în prezent este instructor în terapia japoneză Yumeiho.
O şedinţă de terapie la cabinetul preotului costă 130 de lei, dar – de multe ori – alege să nu accepte bani de la cei care îi trec pragul în căutarea vindecării, pentru că, spune el, „Dumnezeu l-a pus să stea în genunchi lângă om şi să îl facă sănătos”.
„Mă gândeam că eu o să zic: «Doamne, fă-l sănătos pe Ghiţă!». Şi Dumnezeu o să execute comanda mea şi o să-l facă sănătos. Dumnezeu, nu. Mi-a împlinit rugăciunea, dar m-a pus pe mine să stau în genunchi lângă Ghiţă ca să îl fac sănătos. Am fost prima dată pacient, am avut şi eu dureri de spate şi am avut şansa de a primi o terapie şi am văzut că efectul este extraordinar de bun”, a mai spus preotul Cătălin Mureş, potrivit sursei citate.
Aceasta a fost una din rugile sale, adresată încă anul 1992, la vârsta de 23 de ani, ca Dumnezeu să aducă alinare celor bolnavi. Acum, pacienții săi se declară foarte mulțumiți.
„În clipa când ei s-au simțit bine au spus și la alții. În general asta este cea mai bună reclamă, pacientul mulțumit, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că au fost mulțumiți toți încă de la început. (…) Nu avem pretenția de a fi buni la toate, însă sunt segmente cu rezultate foarte bune. Ce pot să vă spun este că nu am avut pe nimeni în 12 ani care să spună că nu a simțit o mică îmbunătățire măcar”, a spus preotul, pentru presa locală.
Însă, e bine de știut, terapia nu exclude tratamentul medical, îl combină cu acesta și eventual reduce tratamentul atunci când corpul dă semne de revenire prin masajul japonez.