Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
Un pasionat de automobile vechi din România a recondiționat o Dacia 1300 veche, transformând-o într-o veritabilă mașină a viitorului. Investiția l-a costat o mică avere, însă satisfacția de la finalul proiectului a meritat toți banii pentru împătimitul mașinilor retro. Proiectul său inedit a devenit viral pe rețelele sociale.
Într-o perioadă în care tot mai mulți români aleg renunțe la automobilele vechi în favoare celor autoturismelor electrice, un bărbat din România a reușit să aducă un omagiu unui model clasic al industriei auto.
O Dacia 1300, un simbol al automobilismului românesc, a fost transformată într-o mașină electrică de către pasionatul proprietar. Deși procesul de conversie nu a fost deloc ieftin, rezultatul a de-a dreptul impresionat.
Proprietarul a investit suma de 26.000 de euro + TVA pentru a aduce la viață un vehicul electric capabil să ofere performanțe interesante.
Conversia a inclus montarea unui motor de 40 KW, o baterie de 20 kWh și a unei cutii de viteze mecanice provenite de la un model Dacia Papuc diesel. Cu o putere de 41 CP și o viteză maximă de 110 km/h, Dacia 1300 electrică are o autonomie de 155 km pe care o poate parcurge cu o singură încărcare.
Mai mult. proiectul inedit a fost omologat la RAR, iar mașina este acum gata pentru drumurile din România.
Postarea bărbatului despre transformarea Dacia 1300 într-o mașină electrică a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. Mulți internauți s-au împărțit în două tabere: unii l-au criticat pentru alegerea de a recondiționa un model clasic într-un mod atipic, în timp ce alții l-au susținut pentru pasiunea și munca depusă.
„Fără supărare, ți-ai bătut joc de un model de mașină clasică. Cu banii ăia îți luai o Dacia Spring și salvai o Dacie autentică,” a fost una dintre criticile venite din partea celor nemulțumiți, scrie Fanatik.
De cealaltă parte, susținătorii au apreciat efortul și pasiunea bărbatului, răspunzând cu mesaje de încurajare: „Bucurați-vă pentru pasiunea omului și atât.”