Prima pagină » Actualitate » Un site din România care promova ASASINI plătiți, o înșelătorie de milioane de dolari. FBI a făcut 5 descinderi și a găsit o listă cu 175 de ținte

Un site din România care promova ASASINI plătiți, o înșelătorie de milioane de dolari. FBI a făcut 5 descinderi și a găsit o listă cu 175 de ținte

Un site din România care promova ASASINI plătiți, o înșelătorie de milioane de dolari. FBI a făcut 5 descinderi și a găsit o listă cu 175 de ținte

Un site de pe Dark Web, deschis în România, ar fi intermediat uciderea a 175 de persoane, crime comandate aici unor presupuși asasini plătiți de soți sau apropiați care nu se așteptau ca această afacere să fie de fapt o înșelătorie prin care adminstratorii căștigau bani fără să execute propriu-zis vreun omor. Întregul mecanism a fost demascat și agenții FBI au ajuns să facă descinderi în România, dar pagina web încă funcționează, relatează presa britanică.

Carl Miller, gazda podcastului „Kill List”, a dezvăluit întreaga afacere cu asasini plătiți angajați pe un site de pe Dark Web care a fost deschis în România, mai exact 175 de crime care fuseseră comandate aici, scrie cotidianul britanic Metro. Întreaga afacere este de fapt o înșelătorie, prin care infractorii cibernetici încasau avansuri pentru servicii pe care nu le prestau de fapt. Din țintele de pe lista descoperită în urma deschiderilor una singură și-a pierdut viața, Amy Allwine – un antrenor de câini de 43 de ani și mama unui băiețel de nouă ani, din Minneapolis – ea fiind de fapt ucisă de soțul ei, Stephen, care nu a mai putut aștepta ca asasinul plătit să își facă treaba pentru care a fost angajat, potrivit publicației Metro.

Când a fost descoperită lista, pe care era și numele ei, ea era deja ucisă de soțul ei, care a încercat, fără succes, să însceneze o sinucidere, cu un glonț tras în cap. Poliția însă avea suspiciuni, după ce a găsit pistolul era pe partea greșită a corpului lui Amy, erau urme de sânge prin casă, iar soțul a insistat să fie însoțit de un avocat pentru interogatoriu.

După ce i-a inspectat telefonul, poliția a descoperit că a avut aventuri și a trimis mesaje și bani pe site-ul Dark Web în schimbul crimei.

„Caut să te angajez pentru o lovitură”, a spus un mesaj. „Care este prețul, în mod ideal, făcându-l să pară un accident? Din motive prea personale și care mi-ar da identitatea, am nevoie ca acestă târ…  să moară, așa că vă rog să mă ajutați. Mulţumesc.”

Domnul Allwine a fost condamnat la viață fără posibilitatea de eliberare condiționată în 2018 pentru uciderea ei.

Motivul pentru care asasinul nu a  executat niciodată comanda a fost pentru că întregul site a fost o înșelătorie pentru a lua bani de pe oamenii care comandau crime, după cum a descoperit Carl Miller, gazda podcastului „Kill List”.

Urmau scuzele după plată, apoi cereri pentru mai mulți bani, escrocii susținând adesea că țintele lor erau prea bine protejate pentru ca un singur asasin să le ucidă.

Bărbații clienți continuau să insiste, sugerând că intențiile lor sunt reale, chiar dacă site-ul web nu era.

Nu au existat urmăriri penale

Considerând că poliția este prea lentă și nu acționa pe baza pontului său, Miller a decis să își asume responsabilitatea de a avertiza țintele din baza de date pe care un coleg a descoperit-o spărgând baza de date.

Țintele erau prietenele și fostele partenere ale bărbaților hotărâți să-i elimine.

Acesta a fost cazul Elena, o femeie de 60 de ani din Elveția, care „de fapt nu a fost cu adevărat surprinsă” de vestea că cineva cu numele de utilizator „Nordwand” a plătit 5.360 de lire sterline în Bitcoin pentru a o ucide.

„Poți te rog să ne spui ce fel de accident crezi că ar fi mai OK?”, a spus administratorul site-ului Yura într-un mesaj către Nordwand.

„Un accident de mașină sau poate un jaf a mers prost? Suferă ea de vreo afecțiune medicală care ne-ar putea ajuta să facem treaba mai ușor, poate probleme cardiace sau ceva de genul ăsta și putem folosi niște medicamente care nu pot fi urmărite ca să pară moarte naturală?

În loc să creadă că Miller delirează sau e un escroc ca majoritatea celor pe care i-a sunat, Elena bănuia cine se afla în spatele loviturii propuse.

„Am un divorț urât. Se întâmplă de vreo trei ani. Sunt destul de mulți bani implicați, iar soțul meu nu vrea să-i plătească”, a spus ea.

Când a fost arestat, poliția a descoperit un apartament pe care l-a închiriat în secret lângă casa ei, unde erau un pistol mitralieră, o pușcă AK47, pistoale și un cuțit.

Au găsit, de asemenea, spray cu piper, mănuși de cauciuc și un sac de gunoi suficient de mare pentru un cadavru. Acum este în închisoare.

„Cred că este posibil ca, alertând-o pe Elena cu privire la planurile soțului ei, echipa mea și cu mine i-am salvat viața. Dar nu mi-am propus niciodată să zădărnicesc comploturile de crimă”, a scris Miller

Anchetatorul a reușit să urmărească site-ul până în România, unde FBI-ul a efectuat raiduri la cinci adrese.

Potrivit acestuia, cei arestați păreau să trăiască un stil de viață mult mai luxos decât le-ar putea suporta locurile de muncă de zi cu zi și, dar din câte știe, nu au existat urmăriri penale.

În total, Miller a dezvăluit poliției 175 de țințe de pe listă, ajutând la obținerea a 28 de condamnări și la peste 150 de ani de închisoare.

Site-ul încă funcționează.

Sursa foto: Shutterstock – caracter ilustrativ

Citește și