Un vis devenit realitate! A fost inaugurată prima sală de SCRIMĂ construită în România în ultimii 40 de ani

Publicat: 31/05/2024, 14:38
Actualizat: 31/05/2024, 16:18

Prima sală de scrimă construită în România, în ultimii 40 de ani, a fost deschisă în Sectorul 3 din București.

Primarul Sectorului 3,  Robert Negoiță, a inaugurat vineri, 31 mai, Sala de Scrimă „Ana-Maria Brânză” din incinta Școlii gimnazile nr. 195 Hamburg, unde învață peste 2.500 de elevi. La eveniment au participat și președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, secretarul general al Federației Române de Scrimă, Roxana Bârlădeanu, precum și reprezentanți ai Primăriei Sectorului 3.

Îi mulțumesc pentru că există, pentru tot ce a făcut pentru România și pentru exemplul pe care ni-l dă fiecăruia dintre noi, și sper din suflet ca din această sală să iasă mulți campioni care să reprezinte România mai departe și, la fel cum Ana-Maria a făcut, să ne facă mândri că suntem români”, i-a transmis Robert Negoiță, vineri, campioanei naționale la scrimă, Ana-Maria Brânză, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Oamenii alături de care am muncit în sala de scrimă și în afara ei mi-au dat curaj să trimit un mesaj domnului primar. Am găsit astfel omul potrivit care ne-a ajutat să îndeplinim un vis. Acesta nu este doar visul meu, este visul întregii Federații Naționale de Scrimă, al tuturor oamenilor care au practicat și practică scrimă în România. Este prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani. Este un vis devenit realitate. Așa că vă încurajez să visați, să credeți în visul vostru și să munciți pentru el până ajungeți să-l îndepliniți. Avem o datorie morală față de toți copiii să ducem mai departe moștenirea pe care am primit-o din partea campionilor din alte generații. Următorul obiectiv ambițios este să văd primul campion format în sala construită de Primăria Sectorului 3. Îmi doresc să facem lucrurile așa cum trebuie, să creștem campioni, să facem educație prin sport. Oamenii trebuie să înțeleagă că și în România se poate. Aceasta este dovada vie că lucrurile se întâmplă atunci când întâlnești oamenii potriviți”, a declarat Ana-Maria Brânză, campioană olimpică și multiplă campioană mondială și europeană.

Proiectul construirii sălii de scrimă, în date tehnice

Potrivit proiectului, construcția rezultată reprezintă, în esență, supraetajarea clădirii existente cu un nivel. Suprafața utilă a acestui nou etaj este de aproximativ 1050 mp, din care zona de scrimă ocupă aproximativ 890 de mp. În stadiu de proiect, înălțimea liberă minimă prevăzută pentru incinta de sport este de 3,80 m.

Extinderea s-a realizat fără limitarea activităților la etajele inferioare. Aceasta nu a necesitat consolidarea construcției existente, structura fiind suficient de rigidă pentru preluarea solicitărilor nou apărute, conform expertizei tehnice.

Astfel, stâlpi metalici au fost ancorați în structura din beton armat existentă, cu asigurarea unui traseu al încărcărilor cât mai uniform. La nivelul acoperișului, cadrele au fost contravântuite atât în plan vertical, cât și orizontal, pentru a fi îndeplinit rolul de șaibă. Închiderile exterioare ale noului etaj s-au realizat din panouri tip sandwich (10 cm grosime), montate pe structură metalică secundară, similare cu închiderile construcției existente. Acoperișul „în două ape” a fost realizat dintr-un sistem format din ferme metalice și pane, iar închiderea s-a făcut cu panouri tip sandwich (10 cm grosime).

Potențial ridicat de a găzdui competiții sportive

Sala de scrimă a fost echipată cu toate dotările necesare performanței sportive. În proiect au fost prevăzute 12 piste de scrimă modulare din aluminiu, dintre care șase de antrenament și șase de competiție. Acestea au fost amplasate cu respectarea condițiilor impuse de Federația Internațională de Scrimă în competiții. Pistele sunt conductive și astfel vor putea fi gestionate prin senzori și echipamente de ultimă generație. Potențialul de a găzdui evenimente de scrimă la cel mai înalt nivel a fost maximizat prin asigurarea condițiilor optime de practicare a acestui sport.

CITEȘTE ȘI:

Robert NEGOIȚĂ despre cum a fluidizat TRAFICUL în sector: Unde am făcut cele trei PASAJE într-un timp RECORD, s-a rezolvat problema

Robert Negoiță promite INFINITY POOL în Parcul Pantelimon / Proiectul avea termen de finalizare anul 2019

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor