Unde se află locurile cu cele mai multe BACTERII, într-un birou. „Peste 3.000 de organisme pot fi găsite pe centimetru pătrat, pe o tastatură”
Mai mulți experți americani au dezvăluit care sunt locurile cele mai pline de bacterii de la birou și ce ar trebui să faceți pentru a vă feri de ele.
Contactarea acestor microbi vă poate expune la orice boală, de la o răceală obișnuită, E. coli, salmonella și multe altele, a spus Gabriela Andujar Vazquez, medic infecțios și epidemiolog asociat de Spitalul la Centrul Medical Tufts.
„Am apelat la câțiva experți în germeni pentru a expune cele mai contaminate lucruri pe care le veți întâlni la birou, plus sfaturi despre cum să nu vă îmbolnăviți”, a spus ea, potrivit huffpost.com, citat de Adevărul.
În primul rând, vorbim efectiv de birou, ca o piesă normală de mobilier.
„Acest este o suprafață deschisă care este atinsă frecvent, de obicei cu o oarecare presiune pentru a susține o parte din greutatea unei persoane. Chiar dacă este personal, există probabilitatea ca alții să-l atingă la un moment dat și să răspândească microbi pe parcurs, cum ar fi echipa de curățenie, cineva care lasă un dosar sau șeful tău. Cel mai bun mod de a minimiza germenii este evitarea contactului”, a spus Jason Tetro, gazda „Super Awesome Science Show”.
Dar fiind o suprafață pe care lucrezi zilnic, este clar că utilizarea unui spray dezinfectant, din când în când, este recomandată. Dar un alt pericol vine de la tastatura calculatorului…
„Peste 3.000 de organisme pot fi găsite pe centimetru pătrat pe o tastatură. Deci, data viitoare când vă ștergeți biroul, este o idee bună să ștergeți și tastatura”, a spus dr. Ron Brown.
Un bun vector de transfer al germenilor sunt și mânerele de la uși.
„De departe, sunt cele mai infestate locuri dintr-un birou din cauza numărului mare de mâini care le ating zilnic. Utilizați dezinfectant pentru mâini imediat după ce atingeți clanța ușii – dar este o idee grozavă să vă igienizați mâinile odată ce vă instalați la locul de muncă sau mai ales înainte de a mânca”, a spus dr. Dhaval Desai, medic primar la Spitalul Emory.
În plus, experții americani mai susțin că răcitorul de apă de la locul de muncă poate fi o sursă imensă de bacterii și, pentru a evita această problemă, utilizați propria sticlă reutilizabilă umplută de acasă.
Apoi, butoanele ascensoarelor prezintă un risc ridicat. Dacă nu sunt curățate în mod regulat, aceste puncte de contact cu trafic intens pot deveni cu ușurință terenuri de reproducere pentru răspândirea bacteriilor și a bolilor.
În fine, un risc la fel de ridicat îl ridică și propriile telefoane mobile, iar sfatul specialiștilor este ca acestea să fie igienizate cât mai des.