Prima pagină » Actualitate » Unde va ninge de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo

Unde va ninge de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo

Unde va ninge de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo

Unde va ninge de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo. După ce am avut parte de un episod extrem de sever de viscol chiar la finalul lunii noiembrie, vremea s-a mai domolit în România, însă, nu pentru mult timp.

Așadar, unde va ninge de Crăciun în România? ”Și în Bucovina, și în Maramureș, de altfel cam toată zona Carpaților Orientali, ar fi o șansă pentru zilele următoare, perioada Crăciunului, ca acolo, în zona montană, faptul că aerul rece despre care vă vorbeam își va face simțită prezența în zona montană înaltă, este posibil să fie scurte episoade cu ninsoare și acolo stratul de zăpadă să devină mai consistent”, a declarat Florinela Georgescu, director ANM.

”Este o incertitudine destul de mare în privința felului cum va evolua vremea în perioada Crăciunului și mai ales înspre Anul Nou. O incertitudine imprimată de faptul că circulația atmosferică este destul de rapidă în această perioadă și în continuare condiționată de ceea ce se întâmplă în zona Oceanului Atlantic.

Circulații foarte active înseamnă schimbări în aspectul vremii, frecvente, la maxim 2-3 zile, și atunci o estimare pe durată lungă are o estimare cu o incertitudine destul de mare. Dar chiar și așa, cel mai probabil până în apropiere de Crăciun, deci până spre 21-22 decembrie, ne așteptăm ca presiune atmosferică pe partea de sud, sud-est a continentului și chiar spre Europa Centrală să fie una ridicată și atunci precipitațiile să fie foarte puține. La noi e o vreme destul de caldă, dar în zonele joase cu mare probabilitate de ceață, nori joși, care să de acest aspect dea vreme mohorâtă”, a explicat Florinela Georgescu, conform DC News.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Foto: Shutterstock

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și