Prima pagină » Actualitate » Ungaria, primul stat membru care a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid

Ungaria, primul stat membru care a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid

Ungaria, primul stat membru care a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid

Ungaria este prima țară europeană care permite inocularea celei de-a treia doze de vaccin, începând cu 1 august. Guvernul recomandă ca a treia doză să fie administrată la cel puțin patru luni de la a doua, iar medicii pot alege dacă să le ofere pacienților un vaccin diferit de cel primit anterior.

„Nu există niciun motiv să ne temem de a treia doză de vaccin.” a spus premierul Orban.

În prezent, Ungaria se numără printre cele mai sigure țări, a declarat István György, secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului. Aproximativ 55% din populația adultă a primit ambele doze de vaccin și doar 18% dintre vârstnici rămân nevaccinați, potrivit presei din Ungaria.

Varianta Delta se răspândește rapid în Belgia, Austria și Olanda, motiv pentru care guvernul oferă cetățenilor doze a treia, care sporește protecția, a spus premierul.

A treia doză vaccin poate fi administrată în locurile în care au fost administrate primele două vaccinări, de exemplu, la medicul de familie și punctele de vaccinare.

Ministerul Resurselor Umane: A treia doză poate fi administrată celor care au primit deja primele două doze

În consecință, vaccinurile ARNm și vaccinurile vector ar putea fi combinate. Cu toate acestea, Pfizer nu recomandă acest lucru încă, deoarece nu s-au efectuat studii.

În mai, Emiratele Arabe Unite și Bahrain au anunțat că vor oferi a treia doză unor persoane care au primit vaccinul Sinopharm din China, în urma îngrijorărilor legate de dezvoltarea insuficientă a anticorpilor.

Ungaria, o țară de 10 milioane, a fost una dintre cele mai rapide țări din Uniunea Europeană care a inocula populația pe scară largă cu vaccinurile rusești și chineze, înainte de a primi aprobarea autorității de reglementare a blocului cominitar. De asemenea, a folosit vaccinuri realizate de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Începând de joi, Ungaria a inoculat peste 5,55 milioane de locuitori, în timp ce numărul total de cazuri a crescut la 808.661, cu 30.013 decese.

Efortul de vaccinare a încetinit în ultimele săptămâni. Orban a spus că în primele zile din septembrie, înainte de începerea anului școlar, vaccinurile vor fi oferite copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în toate școlile.

 

Citește și