Universitatea din Craiova investește în digitalizare și a reușit să obțină 6,3 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Cu acești bani va cumpăra echipamente de ultimă generație pentru laboratoare și centre de cercetare. În plus, peste 2.000 de studenți și aproximativ 500 de cadre didactivce vor beneficia de formare în cadrul proiectului.
Andreea Brăguță este studentă în anul I la master, la specializarea kinetoterapie în reeducarea neuromotorie de la Universitatea din Craiova. Fără echipamente de ultimă generație, studenții acestui program nu ar reuși să dobândească abilitățile necesare integrării pe piața muncii. Pentru Andreea și colegii ei, vestea că toate dispozitivele de care au nevoie vor ajunge în scurt timp în sălile de curs și laborator, a venit la momentul potrivit.
“Mă bucur foarte mult că Universitatea din Craiova a accesat acest acest proiect deoarece chiar aveam nevoie, mai ales că venim după o perioadă de on-line de aproximativ doi ani și jumătate. Consider că tânăra gnerație, având acces ușor la informație este cu adevărat o devoratoare de cunoaștere și consider că are nevoie de digitalizare pentru a afla noi informații”, a declarat sudenta Andreea Brăguță.
“Este foarte important pentru că atât în procesul de educație, cât și în cel de cercetare și studenții, și cadrele didactice au nevoie să aibă acces la resurse de ultimă generație și mă refer la echipamente, la softuri și, nu în ultimul rând, la partea de documentație. Cursurile de formare în domeniul digitalizării sunt foarte importante pentru că în lumea în care trăim, accesul la informație se face prin intermediul internetului și pregătirea accesului se face înainte, deoarece avem un volum mare de informații și trebuie să facem o selecție”, a declarat Eugen Ganea, conferențiar în cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.
“Am semnat contractul de finanțare în valoare de 6,3 milioane de euro. O să achiziționăm cele mai avansate pachete software de licențe la nivel de campus, vor fi achiziționate câteva mii de licențe pentru potențialii utilizatori: cadre didactice și studenți. Vom upgrada biblioteca actuală la nivel de digital reading. (…)În plus, vom face cursuri de formare pentru aproximativ 500 de cadre didactice și 2000 de studenți în domenii IT emergente care fac parte din planul national de digitalizare”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.
Universitatea din Craiova are, în total, 12 facultăți la care învață aproximativ 20.000 de studenți.