Unul dintre cei mai PERICULOȘI DEȚINUȚI din România și-a tăiat gâtul în celulă. Bărbatul a jefuit o bancă și a împușcat un polițist cu sânge rece

Publicat: 05/06/2024, 07:00

Unul dintre cei mai periculoși deținuți din România, care execută o pedeapsă de aproape 27 de ani de închisoare, și-a tăiat gâtul în celula lui de la Penitenciarul Craiova. În 2016, înarmat cu un pistol, bărbatul a jefuit o bancă din Bistrița, după care l-a împușcat fără ezitare pe unul dintre polițiștii care încercau să-l prindă.

Dorin Gheorghe Sima, zis Vampiru, era, la începutul anilor 2000, unul dintre cei mai violenți infractori din Transilvania. Tânărul se specializase în comiterea de tâlhării. Împreună cu mai mulți complici, Dorin Sima comitea jaf după jaf.

În 2003, după ce abia ispășise o pedeapsă de 6 ani de închisoare, împreună cu un prieten, Sima a jefuit un taximetrist din Satu Mare. Cei doi l-au legat pe șofer de mâini și de picioare, l-au bătut, iar Sima chiar l-a împușcat în ceafă, cu un pistol cu aer comprimat.

Dorin Gheorghe Sima a fost atunci prins într-o sala de clasă, unde se ascunsese într-un dulap, iar ulterior a fost arestat preventiv. Un an mai târziu, a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată, ultraj și asociere cu un grup criminal în vederea comiterii de infracțiuni.

Eliberat condiționat cu trei ani mai devreme, bărbatul a continuat să ducă același mod de viață, iar pentru o bună bucată de timp ar fi fost plecat în Italia, unde ar fi comis mai multe infracțiuni.

În vara anului 2016, Dorin Sima a început să se gândească la lovitura vieții sale. Ca urmare, a făcut rost de un pistol cu glonț, iar în 5 iulie 2016, a jefuit o sucursală Raiffeisen din Bistrița, de unde a fugit cu suma de 19.000 de lei.

Dorin Sima, localizat de SRI

O săptămână mai târziu, Dorin Sima a vorbit la telefon cu un cunoscut care îl recunoscuse din imaginile apărute atunci la posturile de televiziune. Ca urmare, bărbatul a fost imediat localizat de SRI. Locuia într-un apartament închiriat din Bistrița, iar anchetatorii au înconjurat tot cartierul, mai ales că era cunoscut faptul că suspectul este înarmat și foarte periculos.

Temerile polițiștilor s-au adeverit repede, Dorin Sima a refuzat să se predea și a început să tragă, iar șeful Biroului de Investigații Criminale din IPJ Bistrița-Năsăud a fost împușcat. Sima a fost și el rănit la un picior, iar ambii bărbați au fost transportați, de urgență, la spital.

”Vampiru” a fost atunci arestat, ulterior fiind judecat și condamnat la 26 de ani și 8 luni de închisoare. La pedeapsă s-au adăugat și despăgubiri în valoare 100.000 de euro pentru ofițerul rănit, care a avut nevoie de cel puțin jumătate de an pentru a-și putea folosi din nou la capacitate maximă brațul atins de glonț.

Încarcerat la mai multe penitenciare, deținutul a intentat Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) mai multe procese, adresându-se inclusiv CEDO, unde a cerut, fără succes, despăgubiri în valoare de 150.000 de lei pentru condițiile grele din detenție.

În cele din urmă, Dorin Gheorghe Sima a ajuns la Penitenciarul Craiova, unde a fost încarcerat în regim de maximă siguranță. În 2022, condamnatul a solicitat, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, revizuirea dosarului, însă instanța i-a respins solicitarea, pe care a catalogat-o drept inadmisibilă.

Și-a tăiat gâtul cu un cuțit artizanal

Potrivit unor surse din Administrația Națională a Penitenciarelor, cu o săptămână în urmă, Dorin Gheorghe Sima nu a mai răspuns la apelul de dimineață. Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că deținutul și-a tras pătura peste el, în întregime, după care și-a tăiat gâtul cu un cuțit improvizat.

Acesta ar fi fost salvat în ultimul moment de personalul închisorii și a fost transferat, sub pază, la o unitate medicală, unde a fost cusut și a rămas internat până când medicii au considerat că pacientul se află în afara oricărui pericol.

Totodată, la nivelul Penitenciarului Craiova a fost declanșată  o anchetă internă, pentru a se stabili cum a intrat Sima în posesia cuțitului artizanal și cine este responsabil pentru producerea acestui incident de securitate, cu urmări grave.


CITEȘTE ȘI:

Cine este SPONSORUL SECRET al prințului Paul. Miza afacerii ar fi o moștenire importantă

Motivul uluitor pentru care polițistul care l-a ASASINAT pe activistul Alexandru Găzdac a fost scos nevinovat. Tânărul ar fi fost ciuruit „preventiv”

Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×