Daniel Anghel, un colaborator apropiat al premierului Nicolae Ciucă, venit la Palatul Victoria din funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale după preluarea mandatului de șef al Guvernului, a demisionat din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și a fost eliberat din funcție, potrivit deciziei primului-ministru.
Decizia privind demisia lui Daniel Anghel a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.
Daniel Anghel a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă din 2 decembrie 2021, la câteva zile de la instalarea actualului Guvern, respectiv în 25 noiembrie 2021.
Plecarea lui Daniel Anghel de la Palatul Victoria ar fi provocată de neînțelegerile cu alți consilieri ai premierului, potrivit surselor G4Media.ro. E de așteptat ca tensiunile din Cancelaria premierului să ducă la plecarea altor colaboratori apropiați ai lui Nicolae Ciucă, arată publicația citată.
Colonelul (r) Daniel Anghel fusese numit în 31 august 2020, de ministrul Apărării Naționale de atunci, actualul premier, Nicolae Ciucă, în funcția de purtător de cuvânt al instituției. Potrivit sursei citate, Daniel Anghel este ofițer inginer în rezervă, veteran al teatrelor de operații, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul informării și relațiilor publice, parcurgând toate palierele acestei specialități militare.
Și-a desfășurat activitatea în cadrul Biroului de presă al MApN timp de 15 ani, pe care l-a și condus din 2010 până la trecerea sa în rezervă, la finele anului 2016.
Daniel Anghel (56 de ani) este de profesie Inginer transmisiuni (comunicații), după ce a absolvit, în iulie 1990, Facultatea de Electronică și Informatică/Academia Tehnică Militară, București.
El a urmat mai multe cursuri de specializare, inclusiv în Franța și SUA, conform CV-ului publicat pe site-ul Guvernului:
EXPERIENȚA PROFESIONALĂ
Comandamentul Multinațional al Corpului de Reacție Rapidă – Lille, Franța
Comandamentul Forței militare a UE din Republica Macedonia de Nord
Grupul de luptă BELUROKOS 9 / Forța militară a NATO din Kosovo
MApN: Comandamentul operațional întrunit „Dobrogea” – Constanța
MApN: Corpul 9 Armată „Mărășești” – Constanța
MApN: Corpul 9 Armată „Mărășești” – Constanța
MApN: Batalionul 34 Transmisiuni – Constanța
EDUCAȚIE ȘI FORMARE
New Strategy Center în parteneriat cu Comisiile pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat și Camera Deputaților.
S.C. Smart Business & Events S.R.L. (autorizat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului)
Colegiul de Management al Crizelor și operații multinaționale/Universitatea Națională de Apărare
Comandamentul Corpului de Reacție Rapidă – Lille, Franța
Colegiul de Management al Crizelor și operații multinaționale/Universitatea Națională de Apărare
Școala Națională de Studii Politice și Administrative
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană – Securitate și diplomație
Defense Information School/Ft. Meade, Maryland, SUA
Defense Language Institute/Lackland AFB, Texas, SUA
Facultatea de Electronică și Informatică/Academia Tehnică Militară, București
Liceul Industrial nr. 10, Constanța