Unul dintre cei șapte militari morți, în județul Constanța, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căutau să salveze un pilot care se prăbușise, în aceeași seară, era specializat, printre multe altele, în misiuni de salvare pe mare. În același timp, militarul era foarte pasionat de airsoft și era cunosut de membrii majorității cluburilor din țară.
Maistru militar clasa a 2-a, Sergiu Bosoi era unul dintre cei mai apreciați scafandri de luptă de la Constanța. Cu toate că la briefingul de misiune s-a vorbit despre faptul că vremea este nefavorabilă iar zborul are un grad de risc ridicat, niciunul dintre membri echipajului nu a ezitat să urce în bătrânul IAR- 330 Puma.
Bosoi a fost încadrat în MApN în anul 2005, după ce a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”.
Apoi a fost repartizat la Divizionul 50 Corvete de la Mangalia, iar în perioada 2008-2014, a fost încadrat la Centrul 39 Scafandri, unde a îndeplinit funcția de instructor scafandri.
Din anul 2014, acesta a făcut parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.
Timp de 13 ani, din 2007 și până 2020, Sergiu Bosoi a absovit o serie de cursuri care l-au transformat într-unul dintre cei mai bine pregătiți militari constănțeni.
Acesta a învățat metoda de abordare şi control al unei nave supuse unei interdicţii maritime, a făcut cuesuri de pregătire scafandri de luptă, de atestare lucrător subacvatic, de atestare scafandru de căutare și salvare, de reatestare lucrări mecanice cu scule acţionate pneumatic şi hidraulic și de inițiere operator barocameră.
În plus, maistru militar clasa II-a Sergiu Bosoi a participat și la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri.
De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.
Acesta a fost decorat, în anul 2020, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.
Sergiu Bosoi avea 37 de ani, era căsătorit și tatăl a doi copii. Surse din rândul celor care l-au cunoscut, au spus, pentru Gândul, că militarul era un om bun. Era săritor, optimist, foarte serios în ceea ce făcea și mai presus de orice, era un foarte bun camard, lucru pe care, de altfel, l-a dovedit atunci când a făcut sacrificiul suprem.
Sursele citate au spus că militarul Bosoi era un pasionat al jocurilor cu arme airsoft și era înscris într-un club care participa la întreceri cu membrii altor cluburi din țară.
Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR.
Elicopterul a decolat de urgență spre zona posibilului impact, însă, la un moment dat, a dispărut de pe radar.
Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă, din cauza vremii nefavorabile, dar nu a mai apucat. Aparatul s-a izbit de sol și a luat foc, lângă Cogelac, iar cei 7 militari de la bord au murit.
Ceilalți membri ai echipajului au fost, potrivit MApN, locotenent-comandor Florin Bogdan, maistrul militar Gelu Banu, sergent Ionuț Marinescu, Caporal cls. a III-a Cătălin Lateș și maistru militar cls. I Vlad Carp.