UPDATE: Milionarul Adrian Marțian a fost reținut de Poliție. Copiii au fost luați în îngrijirea autorităților

Publicat: 18/10/2024, 12:25
Actualizat: 18/10/2024, 14:31

Cei trei frați dați dispăruți din județul Hunedoara, în timp ce se aflau sub supravegherea unei bone, și care au fost depistați în Serbia, alături de tatăl lor, care avea ordin de protecție și nu avea voie să se apropie de ei, au fost aduși în țară, pe la Porțile de Fier, județul Mehedinți. Copiii și tatăl lor au fost urcați în mașini separate.

UPADTE, ora 14:28 Adrian Marțian a fost audiat de polițiștii din Județul Hunedoara

Bărbatul a fost audiat, vineri, de poliţiştii din judeţul Hunedoara. El a afirmat că nu a apucat să îşi facă un plan împreună cu copiii săi.

”A fost o chestie la care nici nu am apucat să mă gândesc”, a declarat bărbatul jurnaliştilor, înainte de a intra la audieri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

UPDATE, ora 13:26 Milionarul Adrian Marțian a fost reținut de Poliție

Milionarul urmează să fie adus la sediul Poliției Hunedoara. Omul de afaceri se află în custodia Poliției Române, după ce în această dimineață a fost predate de autoritățile sârbe, în baza unui mandat de aducere. El urmează să fie audiat la Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, unde va ajunge în scurt timp. De asemenea, și autoturismul cu care omul de afaceri și-a luat copiii va fi dus la IPJ Hunedoara. Tot în această dimineață, cei trei minori au fost preluați de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și plasați în regim de urgență într-un centru de plasament.

Urmează o anchetă amplă, existând posibilitatea ca Adrian Marțian să fie reținut pentru 24 de ore. Procurorii ar putea emite apoi o ordonanță de reținere, iar omul de afaceri ar putea fi dus în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

”În urmă cu puţin timp, ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă, vineri.

”Totodată, faţă de cei trei minori a fost instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgenţă, în cadrul unei unităţi din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara. Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în acest caz şi colaborează cu autorităţile pentru protecţia minorilor şi pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale”, se mai arată în comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Reprezentanții IPJ Hunedoara au anunțat că bărbatul este cercetat pentru nerespectarea în ce privește încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei. În cazul copiilor, se va lua măsura plasamentului de urgență într-un centru DGASPC Hunedoara.

Conform IPJ Hunedoara, cei trei copii de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl lor, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost preluați de o echipă mixtă, formată din polițiști și reprezentanți ai DGASPC Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei Românoa-Serbia Porțile de Fier 1.

Intervenția s-a efectuat ca urmare a cooperării dintre autoritățile judiciare din România și cele din Serbia, pentru asigurarea siguranței minorilor și respectarea legislației în vigoare.

În ceea ce-l privește pe tatăl copiilor, acesta va fi dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, el fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

”Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în acest caz şi colaborează cu autorităţile pentru protecţia minorilor şi pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale. Faţă de cei 3 minori urmează a fi instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgenţă, în cadrul unei unităţi din subordinea DGASPC Hunedoara”, a precizat sursa citată.

„Serviciul teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, prin lucrătorii de poliție judiciară desfășoară cercetări sub aspectul infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea stabilirii modului în care minorii au părăsit teritoriul national. La finalizare, urmează să fie măsuri în temeiul legal”, a declarant Corina Moraru, purtător de cuvânt al poliției de frontieră Mehedinti.

„Nu e nicio situație gravă sau ieșită din comun. Copiii sunt bine, sincer nu am aflat cum au trecut frontiera”, a declarat și avocatul lui Adrian Marțian, Dan Dogaru.

CITEȘTE ȘI:

Cei trei copii dispăruți din Hunedoara au fost găsiți în SERBIA alături de TATĂL lor. Puștii sunt în custodia sârbilor

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile...
Mario Fresh i-a plătit-o cu vârf și îndesat Alexiei Eram, după ce a ieșit cu...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
„Lipă? E Ceaușescu și Stalin la un loc!“: culisele scandalului din sport, explozive și cu...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima...
Ce s-a întâmplat cu miliardara Truong My Lan, care a primit pedeapsa capitală pentru frauda...
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în...
Această floare te poate scăpa de gândaci! Beneficiile mai puțin știute de români
"Dau benzină gratis". Anunţul unui influencer care a provocat haos în Timişoara. Cozi imense la un...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
Ce trebuie să facă românii care locuiesc la curte, până vine iarna. Aceștia riscă amenzi...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Zelenski, la întâlnirea cu liderul NATO: Ucraina merită să devină al 33-lea membru al alianţei
S-a întâmplat CU ADEVĂRAT! Cine I-A FURAT creierul lui Einstein după moarte
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Românii, păcăliți în numele ANAF. Mailul care este un mare pericol
Valeriu Pavel Dan s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Celebrul actor...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a...
Radu Mazăre, tată a doua oară după eliberarea din închisoare. Roxana a născut un băiețel
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Este oficial: NASA declară că maximul solar este în plină desfășurare!