Prima pagină » Actualitate » V. Gheorghiță: Recipisa pentru confirmarea programării nu este obligatorie la vaccinare, doar buletinul!

V. Gheorghiță: Recipisa pentru confirmarea programării nu este obligatorie la vaccinare, doar buletinul!

V. Gheorghiță: Recipisa pentru confirmarea programării nu este obligatorie la vaccinare, doar buletinul!

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea, iar recipisa primită pe mail nu este obligatorie!

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și  vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare.

„Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea”

Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră”, a spus  coordonatorul campaniei de vaccinare din România, la Digi 24.

Potrivit sursei citate, Gheorghiță a mai precizat că recipisa primită la programare nu este obligatorie la vaccinare, ci buletinul.

Valeriu Gheorghiţă: „În situaţia în care suntem realmente puşi în faţa faptului să avem doze care se pot irosi, orice persoană poate să beneficieze de vaccinare”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că în fiecare centru de vaccinare ar trebui să existe o listă de așteptare astfel încât, dacă o persoană nu poate veni în ziua în care s-a programat, să fie chemați alții înscriși în etapa a doua.

Astfel, dacă se va ajunge la un moment dat să rămână doze nefolosite, atunci acestea ar trebui administrate altor persoane. Esre necesar să fie identificate persoanele care au cea mai mare nevoie de vaccinare.

Ce ar trebui să se întâmple cu dozele de vaccin anti-COVID-19 care rămân

„Această listă de aşteptare poate prelua şi ne dorim să preia inclusiv acest rol în care dacă sunt persoane care nu se prezintă din varii motive, conform programării pe care o au, sau se regăseşte la centrul de vaccinare o contraindicaţie pacientul respectiv are febră şi nu poate să fie vaccinat, vor fi notificate persoanele din lista de aşteptare să se prezinte în timp util pentru efectuarea vaccinării. Vor fi persoane din etapa a doua”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică, la Digi24

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele