Prima pagină » Actualitate » Vacanțele în străinătate s-ar putea scumpi considerabil vara aceasta. Avertismentul Booking.com

Vacanțele în străinătate s-ar putea scumpi considerabil vara aceasta. Avertismentul Booking.com

Vacanțele în străinătate s-ar putea scumpi considerabil vara aceasta. Avertismentul Booking.com
Vacanțele în străinătate s-ar putea scumpi considerabil vara aceasta. Avertismentul Booking.com. Sursa foto: Shutterstock

Prețurile pentru vacanțele în străinătate urmează să crească în acest an din cauza creșterii cererii și a numărului mai mic de avioane care operează ca urmare a pandemiei.

Avertismentul a fost lansat de directorul executiv al Booking.com, Glenn Fogel, care a declarat, pentru BBC, că „prețurile sunt deja în creștere”.

Multe companii aeriene au redus semnificativ numărul de zboruri pe care le operează din cauza restricțiilor de călătorie.

În ciuda cererii uriașe, incertitudinea face dificil pentru companiile aeriene să planifice readucerea în funcțiune a mai multor avioane, a spus el.

„Este o cerere atât de mare! Toata lumea vrea să călătorească, dar vrem să o facem în siguranță”, a spus Fogel, pentru BBC.

John Grant, un expert în aviația civilă, crede de asemenea că va exista o creștere de prețuri, mai ales că după mai bine de un an de restricții oamenii vor avea o disponibilitate mai mare să cheltuiască mai mult.

„În viitorul apropiat, vom vedea o creștere în avalanșă a cererii. Algoritmii companiilor aeriene vor detecta asta și vor crește prețurile proporțional”, spune el.

Lipsa de predictibilitate, o problemă, spune șeful Booking.com

Lipsa de claritate cu privire la modul în care guvernele vor recunoaște certificatele de vaccinare sau testele din alte țări afectează industria turismului, care a fost deja puternic afectată de pandemia de coronavirus.

Șeful Booking.com și-ar dori ca guvernele să se pună de acord asupra modului în care le vor permite persoanelor vaccinate să călătorească, astfel încât să existe o oarecare predictibilitate.

„Foarte mulți oficiali din mai multe guverne vorbesc despre programe diferite, dar nu vedem nicio discuție despre cum se vor pune de acord. Asta creează multă confuzie. L-am auzit pe premierul Italie, care spunea că în curând le va permite celor vaccinați să intre în țară, iar asta este ceva minunat. Dar, OK, am vaccinul făcut, dar cum dovedesc asta? Va fi de ajuns să vin cu cardul pe care l-am primit în SUA? Avem nevoie de clarificări”, a declarat Fogel.

La acest moment, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) discută de un certificat de călătorie, ce e testat de mai multe companii, iar UE încearcă să se pună de acord asupra unui certificat de vaccinare digital care să funcționeze între toate statele membre, fără a produce, însă, discriminări.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și