Prima pagină » Actualitate » Vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID, produs în Serbia

Vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID, produs în Serbia

Vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID, produs în Serbia

Serbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de șeful statului, Aleksandar Vucic.

Serbia devine prima țară europeană în care va fi produs vaccinul chinez Sinopharm, împotriva COVID-19, scrie Reuters, citat de b1.ro.

„Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie”, a anunțat președintele Aleksandar Vucic, la postul național de televiziune RTS.

Serbia are legături strânse cu Moscova și Beijingul, în zona diplomatică și economică.

Serbia a cumpărat atât vaccinul chinezesc Sinopharm, cât și pe cel rusesc, Sputnik V, pentru a vaccina 1,5 milioane din populația de 7 milioane de locuitori.

Din 20 mai, Serbia va produce local vaccinul rusesc Sputnik V.

Liderul sârb a declarat că vaccinurile produse în Serbia ar putea fi livrate „chiar și fără costuri suplimentare” către alte țări din regiune.

Serbia a raportat până acum 503.291 cazuri de COVID-19 și 4.644 decese, transmite sursa citată.

Spre deosebire de români, sârbii pot alege vaccinul anti-Covid pentru imunizare. Ce variante au la dispoziție

Sârbii pot alege tipul de vaccin anti-Covid cu care să se imunizeze, spre deosebire de cetăţenii altor ţări, inclusiv România), care nu pot face același lucru, scrie Agerpres, care citează Reuters.

„Sunt vaccinat”. Premierul Ungariei, Viktor Orbán promovează vaccinul chinezesc Sinopharm

Premierul ungar Viktor Orbán a postat duminică o fotografie cu el însuși cu un ac de seringă în braț, împreună cu o imagine a unui pachet de vaccin coronavirus realizat de producătorul chinez Sinopharm.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, îl liniștește pe Florin Cîţu, după ce premierul a anunțat fabricarea vaccinului anti-COVID în România: “Nu există în țară tehnologie!”

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, anunță că fabricarea vaccinului anti-COVID în România este, în clipa de față, imposibilă, din cauza faptului că, pur și simplu, nu există tehnologie.

Florin Cîțu a primit rapelul împotriva COVID-19, iar înainte de a părăsi Spitalul Militar a anunțat că România poartă negocieri la nivelul Comisiei Europene pentru a primi acceptul să producă unul dintre vaccinuri la Institutul “Cantacuzino” din Capitală.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și