Prima pagină » Actualitate » Val de spargeri în toată țara. Media este de peste 30 de lovituri pe zi

Val de spargeri în toată țara. Media este de peste 30 de lovituri pe zi

Val de spargeri în toată țara. Media este de peste 30 de lovituri pe zi

Poliția se confruntă cu un adevărat val de spargeri, la nivel național, în condițiile în care hoții profită de faptul că proprietarii locuințelor sunt plecați în vacanță. Mai mult, răufăcătorii au și găsit metode prin care să-și poată da seama dacă locatarii lipsesc de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Așa cum se întâmplă și în perioada sărbătorilor de iarnă, vacanța de vară reprezintă o bună oportunitate pentru hoții din locuințe.

Ca urmare, Poliția Română înregistrează, la nivel național, în jur de spargeri 30 pe zi, potrivit Antena 3.

Potrivit sursei citate, ceea ce încurajează hoții să spargă locuințele sunt imaginile și videoclipurile postate de cetățeni în timpul concediilor, departe de casă. Hoții, spun polițiștii, sunt interesați doar de banii cash și obiectele de valoare de mici dimensiuni, în special ceasuri și bijuterii.

Conform anchetatorilor hoții ar fi găsit și mai multe metode prin care să se asigure că proprietarii nu sunt acasă. Una dintre acestea ar fi chiar postările de pe site-urile de socializare, din care reiese că peroanele respective se află în vacanță. Totodată, răufăcătorii folosesc și pliante cu reclame, pe care le agață de clanțele ușilor.

Cum pot fi protejate lucrurile de valoare

Ulterior, urmăresc care dintre aceste pliante au fost luate și care au rămas la loculul lor, pentru a-și da seama unde nu a venit nimeni acasă.

În același timp, polițiștii recomandă ca banii, bijuteriile, lucrurile de valoare recomandăm să fie lăsate într-un loc sigur, la prieteni, la familie, pentru a nu mai purta o grijă în plus în cazul în care se întâmplă să fim victime ale infractorilor care ne sparg casele.

Recomandările autorităților către cei care sunt plecați în vacanță sunt să instaleze sisteme de supraveghere video, deoarece sunt extrem de necesare, mai ales că, de multe ori, existența lor îi poate determina pe hoți să renunțe, de teamă să nu fie recunoscuți, mai ales dacă au mai fost prinși de oamenii legii.

Citește și