Prima pagină » Actualitate » Valeriu Gheorghiță: „Tulpina Delta va deveni dominantă la sfârșitul lunii august”

Valeriu Gheorghiță: „Tulpina Delta va deveni dominantă la sfârșitul lunii august”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, joi, în timpul unei conferințe de presă că tulpina Delta a coronavirusului va deveni dominantă, la nivel global, la sfârșitul lunii august.

„Este important ca numărul persoanelor vaccinate să fie cât mai mare, tocmai pentru a fi pregătiți pentru o creștere a numărului de cazuri.

Atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Centrul European de Control al Bolilor estimează că tulpina Delta va deveni dominantă la nivel global, și nu doar în anumite țări. Sunt estimări, dar se pare până la sfârșitul lunii august, datele preconizate sugerează o dominanță a acestei tulpini la 90% din cazurile de COVID-19, ceea ce este evident, îngrijorător”, a precizat, joi, Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai precizat că în prezent există o răspândire a infecției în rândul celor care nu s-au vaccinat.

„Tocmai de aceea readuc aminte importanța vaccinării ca măsură de prevenție, pentru a ne asigura acel nivel de imunitate colectivă suficient de crescut pentru a limita o răspândire a infecției în rândul populației. Datele existente, mai ales cele provenite din Marea Britanie, ne arată o transmitere crescută în rândul persoanelor nevaccinate sau în rândul persoanelor care nu au o schemă de vaccinare  completă”, a mai preicizat medicul.

Primul deces cauzat de tulpina Delta a avut loc în România

A avut loc primul deces cu tulpina indiană Delta a coronavirusului în România. Este vorba de o pacientă cu COVID-19 care a murit pe data de 18 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, care, ulterior, a fost confirmată cu varianta Delta a virusului.

„În data de 7 iunie, în ATI a fost admisă o pacientă de 72 de ani cu insuficienţă respiratorie, formă severă, suspectă COVID. Asociat avea obezitate gradul trei, hipertensiune arterială . Proba acestei paciente a fost trimisă la Institutul Cantacuzino, de la spital se trimit probe aleatorii”, a declarat Luminiţa Galbenu, medic şef al Secţiei ATI de la Spitalul din Pitești.

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și