Temperatura a scăzut marți dimineață la 1,1 grade Celsius pe vârful Omu din Munții Bucegi, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivelul Europei la acele ore.
De asemenea, stratul de zăpadă s-a topit pe jumătate la stația meteo de pe vârful Omu.
Dacă pe 7 iunie stratul de zăpadă avea 104 centimetri, o săptămână mai târziu acesta mai măsura doar 50 de centimetri, notează HotNews.
Cea mai scăzută temperatură măsurată în Europa în această dimineață a fost de -1,8 C, la Kanevka, în Rusia. În Norvegia au fost -0,9 C (Edgeoya), iar la cel mai înalt vârf montan din Bulgaria (Mussala, 2.925 m), minima a fost de +0,7 C, arată sursa citată.
În ultima lună, la vârful Omu nu au fost mai mult de +8,6 C, iar cea mai scăzută temperatură a fost pe 22 mai (-0,2 C). În cea mai puțin răcoroasă noapte (9 iunie), minima a fost de +5,1 C.
Marți, 20 iunie 2023, potrivit ANM, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, cu excepția orelor după-amiezii și ale serii, estul și sud-estul țării precum și în zona Carpaților Orientali, unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe alocuri averse și descărcări electrice.
Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Carpații Meridionali, dar de scurtă durată și asociate ploilor.
Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 32 de grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 12 și 20 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul a 8 grade Celsius.
În Capitală, după-amiaza și seara se vor înregistra înnorări temporare și posibile ploi slabe de scurtă durată, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea mnimă va fi de 15 grade Celsius.