Prima pagină » Actualitate » Varșovia vs. București. Normalitate vs. blocaj. Ce au polonezii și nu avem noi?

Varșovia vs. București. Normalitate vs. blocaj. Ce au polonezii și nu avem noi?

Varșovia vs. București. Normalitate vs. blocaj. Ce au polonezii și nu avem noi?

Capitala Poloniei, Varșovia, va găzdui, timp de două zile, un eveniment extrem de important pentru lumea afacerilor. Este vorba despre summitul dedicat regiunii central-est europene (CEE Summit), care a ajuns la cea de-a noua ediție. Summitul va pune față-n față mediul de afaceri și factorii de decizie, cu scopul de a analiza situația actuală a regiunii și de a proiecta viitorul.

Evenimentul va avea loc în zilele de 21 și 22 iunie. Cuvântul-cheie al summitului este dezvoltare, polonezii demonstrând că excelează la acest capitol.

Cel mai evident exemplu este chiar capitala Varșovia, a cărei transformare uluitoare este tema primei zile a summitului.

Participanții la conferință, de la speakeri la jurnaliști, sunt invitați la un tur al orașului, pentru a se convinge cu ochii lor că Varșovia este în plină transformare, un hot spot pe harta investitorilor.

Varșovia, în contrast cu Bucureștiul

Nu întâmplător, acțiunea se desfășoară sub înaltul patronaj al primarului Varșoviei, a cărui strategie este limpede că se bazează pe deschidere către dialog cu mediul de business.

Astfel, așa cum reiese din agenda evenimentului, jurnaliști din toată Europa, precum și investitorii străini vor avea ocazia să admire clădiri și proiecte emblematice din orașul a cărui regenerare urbană este în plin avânt.

Summitul va putea fi urmărit live AICI.

Muzeul de Artă Modernă și zgârie-norii Widok Towers, Zlota 83 – un proiect al AFI Europe sau Varso Towers, realizat de HB Reavis și The Bridge – sunt câteva dintre punctele care vor fi vizitate.

De altfel, acestea sunt proiecte, publice sau private, care confirmă dezvoltarea continuă a unui oraș care își respectă trecutul și are o puternică viziune despre un viitor sustenabil.
Varșovia este, din păcate, în contrast puternic cu Bucureștiul, al cărui primar general refuză orice dialog cu reprezentanții industriei imobiliare.

Este un oraș peste care se așterne tot mai mult praf, un oraș al proiectelor blocate și al oportunităților ratate, care eșuează lamentabil în a se apropia de oameni, în a le fi util cu adevărat.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Varșovia interbelică, reconstruită într-un film 3D

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele

Citește și