Prima pagină » Actualitate » Vasile DÎNCU spune că președintele Klaus IOHANNIS „apără democrația cu ajutorul oamenilor în uniforme și cu epoleți”

Vasile DÎNCU spune că președintele Klaus IOHANNIS „apără democrația cu ajutorul oamenilor în uniforme și cu epoleți”

Vasile DÎNCU spune că președintele Klaus IOHANNIS
Vasile Dîncu crede că liderul PNL, Nicolae Ciucă, „depășește măsura decenței politice și a unei minime etici” când l-a numit „dictator” pe șeful PSD, Marcel Ciolacu. Europarlamentarul social-democrat arată în direcția politicienilor care încearcă aceeași „inginerie politică de culpabilizare a stângii și de ridicare unui nou val de emoție împotriva PSD”. Și cum amenințările cu ieșirea de la guvernare, ale celor de la PNL, nu prea își mai găsesc ecou, Dîncu le recomandă liberalilor „un mic post negru”. 
„Dacă Ciolacu este dictator, atunci generalul devenit, peste noapte, scriitor, este porumbelul păcii?” se întreabă retoric social-democratul Vasile Dîncu într-un text menit să răspundă frământărilor liberale cu privire la lupta pentru democrație, din România.
Textul citit, luni seara, de generalul civil Nicolae Ciucă, detașat de Comandantul Suprem al Armatei la PNL, arată o atitudine disperat-deplorabilă a PNL de a duce candidatul lor în turul al doilea. Domnul Ciucă este un om cu care am lucrat și pe care l-am respectat, chiar și pentru unele neadecvări ale dumnealui la viața politică, dar acum depășește măsura decenței politice și a unei minime etici care ar trebui, totuși, să ne guverneze acțiunile, indiferent de orientarea noastră politică. În primul rând, decizia discutabilă a CCR de blocare a candidaturii Dianei Șoșoacă îl avantajează, în primul rând, pe candidatul Ciucă, cel care se află, în sondaje, „𝑠ℎ𝑜𝑢𝑙𝑑𝑒𝑟 𝑡𝑜 𝑠ℎ𝑜𝑢𝑙𝑑𝑒𝑟” cu distinsa sancționată. Dar a sări la gâtul PSD-lui care l-a ținut în viață, în această primăvară, întrece măsura decenței minime.
Astfel, continuă europarlamentarul social-democrat, vremurile au impus nevoia apariției unui salvator.
A apărut, astfel, nevoia unui ostaș în slujba patriei amenințate, dar oamenii nu au apreciat prea mult nici scriitorul și nici ostașul. Era, deci, momentul unei noi inginerii politice și propagarea unei noi spaime colective: pericolul intern pentru democrație. Și pentru că acum vin alegerile, haideți să ne uităm cu microscopul în ADN-ul pesedist să descoperim gena abuzului de putere, iar Marcel Ciolacu este, în mod sigur, un dictator care abia așteaptă să ne fure libertățile! 𝐂𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐬̦𝐚, 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐂𝐢𝐨𝐥𝐚𝐜𝐮 𝐞 𝐝𝐢𝐜𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫, 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞, 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫, este porumbelul 𝐩𝐚̆𝐜𝐢𝐢? Acolo se încearcă, acum, o nouă inginerie politică de culpabilizare a stângii și de ridicare unui nou val de emoție împotriva PSD. Schema acestei inginerii politice s-a banalizat, ca și simularea ieșirii de la guvernare. Măcar o dată poate face dreapta un gest veritabil și nu o simulare: plecarea de la măcelărie și un mic post negru pentru că, oricum, a mai rămas puțin până la alegerile care deschid noi oportunități.
Ultimul mesaj transmis de Dîncu se adresează președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că își „apără democrația cu ajutorul oamenilor în uniforme și cu epoleți”.
CITEȘTE ȘI:
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele

Citește și