Un alt tramvai a fost trimis imediat să îl tracteze pe cel defect, după care s-a întâmplat nenorocirea. În mod normal, vatmanii sunt instruiți cum să procedeze în aceste cazuri, este interzis să încerce să cupleze vagoanele cu mâna sau să stea între tramvaie.
Vatman din Iași, GRAV RĂNIT după ce a fost prins între două tramvaie. „Toată familia e supărată. Acasă îl așteaptă un copil mic”
„Era pe jos și poliția l-a pus să sufle în etilotest. Este inacceptabil”
„E un băiat bun, nu lucrează de mult timp la noi, de câteva luni doar, însă am apucat să mă împrietenesc puțin cu el. Am fost foarte șocat să aud faptul că el a fost prin așa, între două vagoane, pentru că e un tip tânăr, are o condiție fizică bună, ar fi putut oricând să sară de acolo. În astfel de cazuri, când trebuie să cuplăm două tramvaie, avem o procedură de urmat și trebuie să facem procedeul cu grijă, nu avem voie să punem mână acolo sau să ne punem între vagoane. Din câte am înțeles, ambii vatmani au fost neatenți, de asta s-a întâmplat nenorocirea, este mare păcat.
M-am întâlnit și cu o rudă de-a lui, toată familia este supărată, este normal, mai ales că este căsătorit și are și un copil mic. Sperăm că își va reveni complet și că nu vor fi probleme. Mai mult de atât, cireașa de pe tort, ca să spun așa, când a venit poliția, unul dintre agenți l-a găsit pe vatman pe jos, conștient, însă sângera, atunci polițistul a scos alcooltestul și îl punea să sufle, ceea ce este neacceptabil”, povestește un coleg al vatmanului, citat de publicația locală BZI.
Bogdan Baciu avea fracturi costale, pneumotorax mic, hemoragie subarahnoidiană, dar cu stare de conștiență păstrată. În acest moment, bărbatul de 34 de ani este stabil și este tratat de medici.
„Vatman, B.B., 34 de ani, a suferit un traumatism cranio-facial, fracturi costale pe partea dreaptă, un pneumotorax mic”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.
În prezent, la nivelul CTP Iași are loc o anchetă internă, cazul fiind investigat și de poliție.