TAS a decis: ANA MARIA BĂRBOSU obține medalia de bronz. SABRINA MANECA VOINEA, locul 4. FRG: „Cu un ochi râdem, cu unul plângem”

TAS a decis: ANA MARIA BĂRBOSU obține medalia de bronz. SABRINA MANECA VOINEA, locul 4. FRG: Cu un ochi râdem, cu unul plângem
Publicat: 10/08/2024, 18:02
Actualizat: 10/08/2024, 19:59

TAS va da verdictul în cazul Sabrina Maneca Voinea şi Ana Maria Bărbosu în mai puțin de două ore. Practic, în acest moment Sabrina și Ana Maria așteaptă medaliile cu sufletul la gură.  „Teoretic este posibil să obţină ambele bronzul”, susține avocatul celor două, Sabin Gherdan. TAS, însă, nu poate acorda medaliile. În cazul unui verdict pozitiv, Federația Română de Gimnastică va trebui să înainteze o nouă cerere către Federația Internațională de Gimnastică. Doar acest for poate acorda un număr suplimentar de medalii.

UPDATE: Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

Citiți mai multe AICI

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.
«Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:
FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse
FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.
Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.
Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!»”, a declarat avocatul Sabin Gherdan”, este anunțul Federației Române de Gimnastică.

Știrea inițială

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a analizat, sâmbătă, memoriile depuse de FRG şi COSR cu privire la finala de la sol din cadrul competiţiei de gimnastică de la Jocurile Olimpice.

TAS  analizat memoriile depuse de FRG şi COSR. Avocatul care le reprezintă pe Voinea şi Bărbosu: Verdictul îl vom avea după ora 19.00

Audieri maraton

Au fost şapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19.00 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane şi Donatella Sacchi, preşedinta comitetului tehnic feminin şi şefa Superior Jury, care judecă fiecare contestaţie. Gimnastele nu au fost audiate, a declarat Sabin Gherdan citat de news.ro .

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veştile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aş putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu să obţină ambele bronzul, a spus avocatul, potrivit FR Gimnastică.

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie.

  • În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.
  • Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.
  • Marţi, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului federaţiei internaţionale Morinari Watanabe, în care a cerut prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice. Potrivit FRG, Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.
  • În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională.
  • Federaţia Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii. Unul este referitor la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentului, iar cel de-al doilea pentru felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi Jordan Chiles.

Citiți și: România nu renunță la PODIUM. Tribunalul Sportiv cere un raport la sânge privind contestația SUA care le-a privat pe Sabrina și Ana Maria de medalii

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul ciudat găsit de procurori acasă la una din doctorițele arestate la spitalul Pantelimon: „Curățare...
BREAKING | TAS, verdict final în cazul gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea +...
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a...
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă...
VIDEO Bătaie la o sală de fitness din Timișoara din cauza unor glume pe TikTok....
💣 în dosarul Spitalul Sf. Pantelimon. Ce ascundea una din doctorițe acasă, e dovada pe...
Apa preferată de profesorul Vlad Ciurea: „Nu toată lumea o suportă”
Mihaela Cambei va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam....
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Care e limita de viteză pe poduri? Șoferii riscă amenzi usturătoare
Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei...
OMUL care a cenzurat cel mai IMPORTANT roman al lui Jules Verne
Victorie pentru România! TAS a făcut dreptate. Am primit înapoi medalia la Jocurile Olimpice
Ce anunț trist! Ultima dorință a Angelei Similea
Alina Ceușan a născut! Prima imagine cu fetița ei. Ce a povestit influencerul despre naștere
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Cum a răsfățat-o Denisa Coțolan pe mama Geta? Iubita lui Iancu a adunat numeroase complimente...
Ies la iveală detalii tulburătoare despre motivul sinuciderii lui Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea: "Aceste...
BANCUL ZILEI. BECALI aude de un jucător super bun, undeva prin Afghanistan, și îl aduce...
Surpriza de care a avut parte ambasadorul francez din România în anul 1916