Veste bună pentru pacienții cu probleme de vedere. S-a reluat transplantul de cornee la Spitalul de Oftalmologie București. Primul pacient operat este un bărbat de 77 ani
Spitalul de Urgențe Oftalmologice din București a reluat, luni, transplantul de cornee, după o lungă perioadă de suspendare. Prelevarea de cornee, dar și a altor organe ce vor salva vieți, a fost făcută duminică, la Baia Mare, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, procedura fiind realizată de o echipă medicală de la Spitalul Fundeni.
Pacientul supus transplantului de cornee este un bărbat în vârstă de 77 de ani, iar echipa a fost formată din medicii Alina Gheorghe și Valentin Dinu, sub coordonarea profesorului dr. Călin Tătaru.
Până în 2018, astfel de tranplanturi de coornee se realizau în rețeaua de stat din București la Spitalul Militar Central, dar de atunci până azi, nu s-a mai realizat această procedură în Capăitală decît în sectorul medical privat, de aceea operația de azi este una îmbucurătoare pentru toți cei care au nevoie urgentă să-și recapete vederea la parametri optimi. Astfel, Spitalul de Urgențe Oftalmologice (re)devine, de azi, singurul spital din rețeaua sanitară de stat din București care efectuează transplant de cornee.
Ce așteptări are echipa de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice
Contactată de Gândul.ro, dr. Alina Gheorghe ne-a declarat în exclusivitate care sunt așteptările echipei de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice.
„Noi sperăm ca acesta să fie începutul, bazele Departamentului de transplant să fie continuate de azi înainte și să ducă la efectuarea unor tehnici moderne de transplant de cornee. Tot ce facem este cu gândul la îmbunătățirea calității sănătății pacienților noștri. Depinde, desigur, și de numărul de donatori și de disponibilitățile cadrului legal care să susțină în continuare acest program de transplant”, a spus Alina Gheorghe.