Vești bune pentru iubitorii de BERE. Puțini știu despre efectele benefice pe care le are asupra sănătății
Vești bune pentru iubitorii de bere. Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Dalian susțin că „licoarea” atât de adorată de oamenii din întreaga lume poate avea efecte benefice asupra sănătății, dacă este consumată în mod responsabil.
Un nou studiu arată că berea influențează în mod pozitiv funcția intestinală și întărește sistemul imunitar, datorită conținutului bogat de aminoacizi, vitamine și substanțe bioactive cu rol crucial în reglarea funcțiilor fiziologice umane.
Consumul de bere, fie cu sau fără alcool, contribuie la creșterea numărului de bacterii benefice și reducerea celor dăunătoare în organism.
Cu toate acestea, este esențial să se respecte o regulă fundamentală: consumul trebuie să fie moderat.
Acest lucru permite fermentarea și degradarea polifenolilor și a altor nutrienți de către microorganismele din mucoasa intestinală, generând acizi grași cu lanț scurt care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.
Studiul realizat de cercetătorii de la Dalian Medical University confirmă că consumul moderat de bere poate fi o formă eficientă de protecție împotriva unor boli. Printre beneficiile enumerate se numără prevenirea bolilor de inimă, efecte anticanerigene, îmbunătățirea circulației sângelui și întărirea sistemului imunitar, potrivit ziarulromanesc.de.
Excesul poate avea consecințe grave asupra sănătății
Cu toate acestea, ca în cazul oricărei băuturi alcoolice, excesul poate avea consecințe grave, inclusiv leziuni ale țesuturilor, ciroză și depresie.
Consumul trebuie să fie responsabil și să se încadreze într-o doză zilnică recomandată, situată între 300 și 450 de mililitri, în funcție de greutate și vârstă.
Respectarea acestor limite asigură beneficiile pentru sănătate ale berii, evitând în același timp potențialele riscuri.