Vezi spațiul prin telescopul James Webb
NASA a uimit planeta cu prima imagine științifică obținută de telescopul James Webb, care se află la 1,6 milioane km de Terra. Renumitul telescop a surprins un grup de galaxii care se află la câteva miliarde de ani lumină de noi. Imaginea reprezintă un grup de galaxii denumit SMACS 0723 care dăinuie la câteva miliarde de ani lumină de noi.
NASA a uimit planeta cu prima imagine științifică obținută de telescopul James Webb, care se află la 1,6 milioane km de Terra. Celebrul telescop a surprins un grup de galaxii care se află la câteva miliarde de ani lumină de noi, un lucru minunat pentru cercetătorii științifici americani.
Oamenii de știință susțin că este un adevarat eveniment, iar imaginea înfățișează cea mai profundă și clară priveliște în infraroșu a Universului timpuriu. Ce mai trebuie să știi, este că fotografia reprezintă și una dintre cele cinci ținte cerești alese de un comitet special pentru primele observații ale telescopului spațial. Fenomenul a fost denumit de NASA „SMACS 0723”, și așa cum Terra continuă să ne surprindă cu schimbările sale, nici galaxiile nu stau departe de ochii pământenilor. Prin distorsiunea luminii obiectelor din spatele grupului de galaxii, acesta permite obținerea unor imagini ale galaxiilor și mai îndepărtate.
Universul este un loc misterios, te-ai convins?
Telescopul James Webb, acum în atenția întregii lumi, a costat 10 miliarde de dolari și a fost trimis în spațiu pe 25 decembrie 2021.
La o lună după lansarea lui, telescopul spațial a ajuns pe orbita sa finală. Dacă te întrebi care a fost scopul realizării acestui dispozitiv spațial, află că, pentru tine! Interesul este de a arăta ceea ce ochiul uman nu poate vedea, și pentru a deschide fereastra către noi galaxii, către necunoscutul care așteaptă să fie explorat. Și aprofundarea informațiilor pe baza descoperirilor recente ale cercetătorilor americani, nu se oprește aici. Noul fenomen numit James Webb va putea examina atmosfera exoplanetelor pentru a dedecta bio-semnături care să indice prezența apei, metanului, ba chiar acesta poate surprinde informații noi despre galaxiile primordiale, exoplanete sau despre găurile negre de la începutul cosmosului!