Prima pagină » Actualitate » Vicepreședintele Sindicatului Europol: „Doar beţivani şi purtătoare de fustiţe scurte erau răsplătiţi cu bani şi funcţii“

Vicepreședintele Sindicatului Europol: „Doar beţivani şi purtătoare de fustiţe scurte erau răsplătiţi cu bani şi funcţii“

Vicepreședintele Sindicatului Europol: „Doar beţivani şi purtătoare de fustiţe scurte erau răsplătiţi cu bani şi funcţii“

Vicepreședintele Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a reacționat dur pe Facebook după ce o angajată de la cabinetul fostului ministru de Interne Marcel Vela a fost decorată pentru merite deosebite.

Gabriela Cenușă a primit, luna trecută, Ordinul și Medalia pentru Merit, pentru activitatea profesională, deși era angajată la cabinetul Vela de numai șase luni, scrie Adevărul.ro.

„Oamenii cinstiți sunt marginalizați…”

Ioan Cănărău, vicepreședintele Europol, a avut o reacție dură pe Facebook, referitor la cum sunt tratați polițiștii cu merite deosebite.

„Justificat vorbesc când spun că oamenii cinstiţi, corecţi, muncitori, profeşionişti sunt marginalizaţi şi ajung bătaia de joc a şefilor „aripioară“ cum le ziceam cândva, adică acei şefi lipsiţi de curaj“, a scris Cănărău.

Sindicalistul susține că managementul de calitate nu a fost niciodată un criteriu de selectare și numire, ci doar „unghiul cervical de 90 de grade, nepăsarea, imbecilitatea, sugincurismul politic şi schelălăitul erotic au fost şi sunt singurele calităţi de selecţionare pentru un procent de 80% dintre „şefii şi şefuţii din instituţie“.

„Am citit că o doamnă secretară de maniVelă politică a încercat să clarifice situaţia controversată în care a fost introdusă involuntar de către ministrul de Interne! Penibil, teribil de frustrant pentru restul de 20% care sunt acei poliţişti ce ţin în spate toată Poliţia Română!“, a postat Ioan Cănărău pe pagina sa de socializare.

„Vedeam lângă mine tot felul de bețivani, fustițe scurte…”

Agentul principal șef în cadrul IPJ Neamț, la Poliția Roman, spune că, în 27 de ani de carieră, foarte rar un polițist a fost premiat pentru activitatea sa.

„Vedeam lângă mine tot felul de beţivani, cafegii, lipitori dorsale, purtătoare de fusţiţe scurte şi sfârcuri întărite, care erau răsplătiţi cu bani şi funcţii pentru orice alt serviciu decât cel poliţienesc şi pe bună dreptate mă înfuriam şi-mi clocoteau sângele şi mintea la foc mic!”, acuză Cănărău.

Cănărău povestește cum a salvat un bătrân luat de puhoaiele apei, după ce doi paznici ezitaseră să facă acest lucru. La fața locului a venit și șeful său, care, când l-a văzut plin de noroi, i-a zis doar: „Să-mi bag p…., Ioane” și l-a trimis acasă să se schimbe pentru a continua patrularea!

„A trecut timpul, o lună, două, trei, aşteptam şi eu să fiu chemat pe covorul roşu, să primesc măcar nişte laude, dacă nu vreun premiu. Nimic! Îmi ziceam în sinea mea, lasă, Ioane, tre’ să fii bucuros şi mulţumit sufleteşte, dar gândul că unul dintre colegii mei lua patru premii pe an, din care două le împărţea cu şefii, nu-mi dădea pace!“, rememorează poliţistul.

În cele din urmă, Cănărău a fost premiat cu o sumă modică, cât să-i ajungă de o pereche de adidași: „Asta-i ierarhia motivării în Poliția Română și prea curând n-o să se schimbe!”, conchide viceliderul Europol.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele