Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei, îi cere lui Clotilde Armand să dea răspunsul la o întrebare aparent simplă, referitoare la excendentul de 746 milioane lei (aproape 1,5 milioane de euro), bani rămași necheltuiți la finalul anului 2022.
”Tema” pe care Ramona Porumb i-o dă spre rezolvare primarului Sectorului 1 survine în contextul în care există o presiune crescândă pe unitățile de învățământ din sector, existând un număr din ce în ce mai mare de cereri de înscriere.
În același timp, pe fondul acestei presiuni, directorii de școli din Sectorul 1 sunt obligați, atrage atenția Ramona Porumb, să renunțe la cancelarii, laboratoare sau săli de sport pentru a înființa noi clase. Un exemplu sugestiv este cel al Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.
„De la an la an crește presiunea pe unitățile de învățământ din sector din cauza numărului tot mai mare de solicitări de înscriere a copiilor. Este și normal, dacă ne gândim la câte autorizații de construire s-au dat pentru blocuri în ultimii ani, comparativ cu cele pentru școli.
Directorii au fost nevoiți să renunțe la cancelarii, laboratoare sau săli de sport pentru a înființa noi clase. Este și cazul Liceului Teoretic Bilingv «Miguel de Cervantes», primul liceu din țară cu predare intensivă și predare bilingvă a limbii spaniole”, notează viceprimarul Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.
Conducerea Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes” a fost nevoită să solicite, an de an, „mansardarea clădirii sau construirea unui corp nou”.
În ultimă instanță, mai scrie Ramona Porumb, acest exemeplu demonstrează, încă o dată, că primarul Clotilde Armand îi dezamăgește pe cetățenii din sector, iar aceștia așteaptă o schimbare.
”Liceul are aprox 1080 elevi înscriși în învățământul primar, gimnazial și liceal și se învață în 2 schimburi, iar solicitările tot mai mari de înscriere au determinat conducerea să solicite an de an mansardarea clădirii sau construirea unui corp nou.
Așa cum bănuiți, în toți acești ani nu s-a demarat nicio procedură în acest sens, nu s-a realizat niciun studiu de fezabilitate, nimic. Deși, știți bine, la finalul anului trecut primăria a rămas cu 746 milioane lei, bani necheltuiți. Oare câte școli noi s-ar fi putut construi din acest excedent?
Ce mai așteptăm, doamna primar? Vă dau eu răspunsul, un nou primar. Asta așteaptă toți locuitorii Sectorului 1. Mai avem puțin până acolo!”, încheie Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei.
Citește și: