Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Acuzații de rasism în Gara de Nord: 32 de refugiați romi din Ucraina, majoritatea femei și copii, nu au fost primiți în sala de mese pentru că „mănâncă prea mult”

VIDEO | Acuzații de rasism în Gara de Nord: 32 de refugiați romi din Ucraina, majoritatea femei și copii, nu au fost primiți în sala de mese pentru că „mănâncă prea mult”

VIDEO | Acuzații de rasism în Gara de Nord: 32 de refugiați romi din Ucraina, majoritatea femei și copii, nu au fost primiți în sala de mese pentru că „mănâncă prea mult”

Acuzații de rasism în Gara de Nord. 32 de refugiați romi din Ucraina, majoritatea femei și copii, nu au fost primiți în sala de mese pentru că „mănâncă prea mult”. 

„Oleg, unul dintre voluntarii noștri, a semnalat o situație în care un grup de 32 de refugiați romi au fost escortați afara dintr-una dintre sălile în care se servește mâncarea în Gara de Nord. Ca răspuns, activiștii Aresel s-au mobilizat foarte rapid și am mers în grup la Gara de Nord pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta în viitor! Menționăm că acesta a fost un incident izolat care nu reprezintă modul obișnuit în care sunt tratați romii refugiați din Ucraina în Gara de Nord din București”, conform unui mesaj al ONG-ului Aresel, care luptă pentru drepturile comunității rome.

Reprezentanții platformei Aresel au vorbit cu o persoană care este responsabilă de oferirea hranei refugiaților care ajung în Gara de Nord.

„Nu e discriminare, dar vin și încarcă din toate părțile. Trebuie să înțelegi niște reguli. Regula este că grupurile de etnie, de studenți, de tunisieni, ce vrei tu, întotdeauna, de șase săptămâni, merg la sala 1 sau la corturile portocalii”, spune ea.

Oleg i-a spus femeii că ceea ce face este ilegal, conform conversației înregistrate și postate pe Facebook.

Război în Ucraina, ziua 49: Peste 720 de persoane au fost ucise în Bucha și în alte suburbii ale Kievului

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) va publica miercuri concluziile anchetei sale cu privire la încălcările drepturilor omului în războiul din Ucraina. Investigația a fost declanșată după ce 45 de țări au invocat un mecanism OSCE — Mecanismul de la Moscova – care permite anchetarea  abuzurilor și atrocităților comise de Rusia împotriva civililor.

Rusia a pierdut circa 19.500 de soldaţi şi 725 de tancuri, potrivit ultimului bilanţ al armatei Ucrainei. Primarul orașului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că trupele ruse au deportat ilegal 33.500 de locuitori în Rusia și teritoriile ocupate, în timp ce numărul civililor uciși a ajuns la aproape 20.000 de persoane.

Liderii Ucrainei ar fi încântați să aibă o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz, spune un oficial ucrainean, după ce Kievul l-a refuzat pe  președintele german Frank-Walter Steinmeier, criticat pentru relațiile sale cu Rusia.

Urmărește cele mai noi informații din a 49-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și