VIDEO | Andrei, tânărul care a murit după ce a căzut cu mașina de pe Podul Ciurel, era student eminent la UNATC și lucra la un documentar. ”A fost ultimul lui drum pentru regizarea unui film pe care nu îl va mai termina niciodată”

VIDEO | Andrei, tânărul care a murit după ce a căzut cu mașina de pe Podul Ciurel, era student eminent la UNATC și lucra la un documentar. ”A fost ultimul lui drum pentru regizarea unui film pe care nu îl va mai termina niciodată”
Andrei Thutat Ungur | Foto - Captură TVR
Publicat: 14/12/2021, 18:27
Actualizat: 14/12/2021, 18:28

Andrei Thutat Ungur a murit, duminică, la doar 35 de ani, după ce mașina în care se afla a căzut în râul Dâmboviţa, în zona Podului Ciurel din București. Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București au încercat să îl resusciteze timp 45 de minute, iar apoi a fost transportat la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

Student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” (UNATC), Andrei Thutat Ungur își construise, pas cu pas, drumul pe care îl avea de urmat în viață și, dincolo de toate, își dorea foarte mult să fie regizor de film.

Lucra ca programator, pentru a reuși să-și întrețină mama bolnavă și, înainte ca destinul să-i fie curmat tragic, lucra la un documentar pe care, din nefericire, nu va reuși să-l mai termine vreodată.

”Andrei Lucian Ungur a fost un tânăr care a luptat pentru viața lui, care a încercat își îndeplinească visele, care își dorea o familie, un copil. Student cu bursă de merit (media 9,40) în anul II la Universitatea Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale, Facultatea de Film, secția Regie de film și TV, Andrei și-a dorit regizeze filme. În același timp, lucra și ca programator pentru a-și putea întreține mama bolnavă.

Andrei lucra la un documentar pe care îl avea de realizat pentru sesiunea de iarnă. A fost ultimul lui drum pentru regizarea unui film pe care nu îl mai termina niciodată”, spun cei care l-au cunoscut.

Andrei Thutat Ungur a murit la doar 35 de ani

Scurtmetrajul „Reboot” al lui Andrei Thutat, câștigător în Los Angeles la Raw Science Film Festival 2020

Scurtmetrajul românesc independent „Reboot” al lui Andrei Thutat Ungur a fost desemnat câștigător în Los Angeles, la cea de-a șasea ediție a Festivalului internațional de film Raw Science Film Festival, la categoria ”Amateur Dramatic Short”, unde a fost în competiție cu filme din alte 29 de țări.

”Reboot” a fost cel de-al doilea scurtmetraj realizat de Andrei Thutat Ungur, o dramă SF de 14 minute și 58 de secunde, filmul fiind realizat în 2019. Personajul central, bărbat însingurat, chinuit de depresie, regrete și gânduri obsesive, alege să își șteargă memoria, într-o încercare de a da un ”restart” propriei vieți, din dorința de a obține o a doua șansă la o viață normală.

  • Scurtmetrajul ”Reboot” a fost proiectat și a câștigat premiul I la categoria „Special Jury Prize” la Festivalul internațional ”BioFiction Science-Art Festival” din Viena, Austria – 24 septembrie 2019.
  • ”Reboot” a câștigat titlul „Honorable Mention Award” la Festivalul internațional ”Canada Shorts Film Festival” – noiembrie 2019.
  • A câștigat premiul ”Best Short” la Festivalul Eurasia International Film Festival din Moscova, Rusia – martie 2020.

Andrei Thutat Ungur a fost regizor, scenarist și actor. A semnat scenariul și regia pentru filmele produse de UNATC “Aoleu ce ma fac” și “Interviu”, acesta fiind ultimul film realizat de Andrei Thutat Ungur, în iulie 2021.

Andrei Thutat Ungur: ”Nevoia mea de exprimare artistică și pasiunea pentru artă au existat încă din copilărie”

La șapte luni după câștigarea premiului la festivalul din Los Angeles, Andrei Thutat își spunea povestea impresionantă de viață într-o emisiune de la TVR 2. Andrei Thutat Ungur spunea că această ”călătorie” a lui prin viață a început în luna noiembrie a anului 1987, atunci când s-a născut prematur, la 8 luni fără trei zile.

”Călătoria mea a început în 1987, în noiembrie, când m-am născut prematur, la 8 luni fără 3 zile, și aveam doar 2.650 de grame. La un an și 11 luni am învățat alfabetul, prin intermediul unor cartonașe pe care mama îmi scria cu carioca verde câte trei litere. Le repeta, timp de 3 zile, după care trecea la setul următor.

Cu toate acestea, eu nu am vorbit până la 3 ani. Dar, când am vorbit, nu am spus mama sau bunica – doar ele m-au crescut, tata nu m-a vrut și n-a existat în viața mea -, ci am spus: «Uite, mami, cât gunoi s-a adunat în rigolă!».

Nevoia mea de exprimare artistică și pasiunea pentru artă au existat încă din copilărie, când, la trei ani, am început să desenez în creion, la 4 ani am început să pictez în acuarelă și apoi, la 7 ani, am început să scriu versuri.

Tot atunci, la 7 ani, am primit din partea UNICEF premiul de precocitate pentru poezie și pictură. Pe la 8-9 ani am început să pictez în ulei”, mărturisea Andrei Thutat Ungur în noiembrie 2020.

La 9 ani am descoperit electronica (…), iar toți anii adolescenței i-am petrecut divizându-mi atenția între poezie, pictură și electronică. (…) Am fost toată viața un autodidact, mi-a plăcut să învăț, să studiez lucruri total diferite față de ceea ce făceam la școală”, mai spunea Andrei Thutat Ungur.

”Un Om excepțional, genial, pur și simplu, vesel, bun, blând și înțelept”

Toți cei care l-au cunoscut pe Andrei Thutat și au fost impresionați de evoluția sa profesională, dar și de felul său de a fi, sunt în stare de șoc după trecerea sa în neființă.

Au fost postate mesaje emoționate pe pagina sa de Facebook, fiind caracterizat drept un ”Om excepțional”, un ”învingător” și, în ultimă instanță, un om care și-a urmat, cu frenezie, visele.

”Ce poți spune când un Om excepțional, genial, pur și simplu, vesel, bun, blând și înțelept, cu un potențial enorm și cu un suflet minunat este luat dintre noi într-un mod absurd și nedrept, atât de repede?! Mintea mea refuză să accepte că Andrei nu mai e aici… câte lucruri puteau fi îndeplinite, cât frumos ar fi existat pe lume… Îmi va lua mult până voi accepta ceea ce este inacceptabil… mă gândesc doar că te-ai reîntâlnit cu dragul tău Steevy într-un loc unde durerile acestei lumi se uită și se șterg. Dumnezeu să aline sufletul mamei tale și să te primească în brațele Lui, Andrei Thutat!”, a scris, îndurerată, una dintre prietenele regizorului.

”Astăzi este despre tine… un nou scenariu, o nouă poveste, o nouă regie semnată de un coleg, prieten și un învingător, Andrei Thutat… însă această nouă poveste va fi scrisă între stele, printre îngeri. Ai fost și vei rămâne un exemplu de vizionar, un om care a luptat pentru visul său chiar și atunci când mulți îți spuneau că nu poți. (…) Îți mulțumesc pentru fiecare moment pe care ni l-ai dăruit și pentru mesajul tău…ai încredere în visul tău și vei reuși. (…) Îți mulțumesc pentru omul care ai fost și pentru îngerul care vei veghea asupra celor care cred în visele lor. Dumnezeu să te odihnească în pace. Scena îngerilor te așteaptă”, este un alt mesaj postat pe pagina de socializare a lui Andrei Thutat.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
O femeie de 102 ani care nu are riduri aproape deloc și-a dezvăluit secretele. Folosește...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Dan Negru, cu inima sfâșiată. Tragedia care l-a marcat: A fost o zi grea atunci
O iarnă cu multă zăpadă? Fenomentul care va schimba tot în România
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang