VIDEO | Asociația „Sus Inima” a inaugurat un nou Centru de Suport Oncologic. „Pentru pacienți, înseamnă o șansă la viață”

Publicat: 14/06/2023, 21:01

Asociația „Sus Inima” a inaugurat un nou Centru de Suport Oncologic, la București, a treia astfel de unitate din România, după cele deschise la Sibiu și Timișoara. Scopul acestor centre este de a sprijini persoanele cu diagnostic oncologic, punându-le la dispoziție, în mod gratuit, navigatori oncologici, psihoterapie unu la unu, second opinion, terapie prin artă, asistenți sociali, oportunități de socializare, grup de sprijin și suport pentru nutriție.

Carmen Chindriș, președintele Asociației „Sus Inima”, spune că un astfel de centru oncologic le oferă celor mai mulți pacienți diagnosticați cu cancer o șansă la viață.

„Este un centru de suport atât pentru pacienți, cât și pentru aparținători și prieteni, unde, timp de șase ore pe zi, îi va aștepta navigatorul nostru de pacient oncologic. Avem majoritatea serviciilor pe partea socială, adică tot ceea ce nu este medical, încercăm să suplinim noi gratuit. Asta înseamnă art terapie, navigare de pacient oncologic, psihoterapie unu la unu, grup de sprijin, medic oncolog pentru second opinion, medic nutriționist și asistență socială pentru a-i ajuta pe beneficiari cu dosarele. Ne bucurăm să deschidem un centru care să fie atât de frumos, atât de luminos. Avem un infoline, un număr de telefon la care pot apela. Pot veni în fiecare zi între 09.30 – 15.30, de luni până vineri, fără programare, atât pacienți, cât și aparținători”, a spus, pentru Gândul, Carmen Chindriș.

Centrul de Suport Oncologic le oferă pacienților posibilitatea să beneficieze de mai multe terapii esențiale pentru tratament.

„Avem o zonă de relaxare, în cazul în care nu vor să discute cu nimeni, dar vor să se întâlnească acolo cu alți beneficiari de-ai noștri care trec, în același timp, prin același lucru. Pot beneficia de zona noastră de relaxare sau pot apela la navigatorul de pacient. Adică, vine cu dosarul, navigatorul vede care este nevoia acestuia și găsește soluții alături de ceilalți specialiști ai noștri sau se poate programa la oricare dintre terapiile și serviciile menționate. Am ales printre cei mai buni specialiști pentru că ceea ce ne-a interesat foarte tare este să oferim cei mai buni specialiști celor în mai mare nevoie, pentru cei care nu pot ajunge sau nu au posibilitatea financiară să ajungă la cei mai buni, pentru că aceste costuri sunt mari și încercăm să-i plătim noi. Avem medici specializați în oncologie, avem medic nutriționist, psihoterapeut, asistenți, iar fiecare este ales pe sprânceană.

Când afli că ai cancer, îți este și ție greu, dar ai și remușcări gândindu-te cât de greu le este membrilor familiei, și atunci, să mergi într-un loc în care să întâlnești oameni care trec prin aceleași lucruri și specialiști care să-i consilieze, să le dea o direcție, pentru mulți înseamnă șansă la viață”, a spus președintele Asociației „Sus Inima”.

Domnul Ion este beneficiar al Asociației. El locuiește de mai bine de o lună într-o casă pusă la dispoziție de „Sus Inima”. Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer și face radioterapie la o clinică din București. Fiind originar din Buzău, acesta avea nevoie ca timp de câteva luni să stea în Capitală pentru tratament. Asociația „Sus Inima” a venit în sprijinul lui și i-a oferit nu numai un acoperiș deasupra capului, ci și terapii care îl ajută în lupta cu boala.

„Dacă ești bolnav, în ziua de astăzi, necesiți bani. Dacă nu-i ai, ce să faci? Nu te ajută nimeni. Acest ONG a făcut foarte mult. Mă bucur pentru tot ce face și le mulțumesc. E foarte bine, e plăcut! Dispui de bucătărie, aparatură, ai tot ce ai nevoie. Totul e perfect. Și toți cei care au fost găzduiți în casă s-au bucurat și au rămas surprinși. Și eu am rămas surprins. Cum se poate așa ceva?”, a spus domnul Ion.

Doar în anul 2022, Asociația „Sus Inima” a oferit, în cele două Case Sus Inima și prin Centrul de Suport Oncologic din Sibiu, 4.385 de nopți de cazare persoanelor cu diagnostic oncologic care fac radioterapie, 3.212 mese calde, 1.429 de sesiuni de terapie unu la unu, 64 de grupuri de suport, 24 de sesiuni de art-terapie, 30 de planuri de nutriție, 48 de cazuri de second opinion și a îndrumat 660 de persoane prin navigator oncologic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...